Terug naar overzicht

Verpakken
corona verpakking mondkapje mondi

Mondi maakt ook onderdelen voor mondkapjes

Mondi, een grote wereldspeler op het gebied van verpakking en papier heeft een manier gevonden om een ​​productielijn in de fabriek in het Duitse Gronau om te bouwen om zo zachte, elastische banden te maken die nu worden gebruikt voor gezichtsmaskers. Deze zijn geschikt voor medische professionals en consumenten.

  • 14 apr 2020

De onderneming zet zich op deze manier in om ook een rol te spelen in de strijd tegen de COVID-19 uitbraak. De fabriek van Mondi in Gronau richt zich doorgaans op het maken van materialen die worden gebruikt in hygiëneproducten zoals babyluiers, incontinentiekussens voor volwassenen en verzorgingsartikelen voor vrouwen.

Snel productielijn aanpassen

De fabriek paste snel een van haar productielijnen aan om een ​​drielaagse band te produceren die een rekbare plastic film bindt tussen lagen zacht, niet-geweven materiaal. De riemen, die Mondi op een haspel aan klanten levert die maskers maken, worden vervolgens gesneden en aan elke kant van een masker bevestigd.

Ook in China

De wereldspeler in verpakkingen en papier was niet onbekend met het maken van de bandjes. Mondi heeft ook een fabriek in Taicang, China, die in Gronau gemaakte film lamineert om niet-geweven hygiëneproducten te maken die vergelijkbaar zijn met die in Duitsland. Terwijl het de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten hield, de risico's beoordeelde en het preventieve beleid implementeerde in overeenstemming met de voorschriften en aanbevelingen van de lokale overheid, kon het bedrijf bij de eerste uitbraak van de COVID-19-virusepidemie bestellingen van maskers van klanten in China opvolgen. De vraag naar meer van dergelijke voorraden van klanten in heel Europa groeit nu, wat de fabriek in Gronau ertoe aanzet de productie van dit materiaal te verhogen.

Nieuw: dossier over corona-gerelateerd grafisch nieuws

PRINTmatters heeft relevant nieuws in relatie tot het coronavirus gebundeld in een apart dossier,
https://printmatters.nl/kennisbank/dossiers/2020/04/07/corona-crisis