Terug naar overzicht

Print
corona lak drukken

AtéCé introduceert een nieuwe antimicrobiële dispersielak

AtéCé Graphic Products introduceert op de Benelux markt een nieuwe Galaxy Lock 3 dispersielak, die drukwerk bescherming biedt tegen bacteriën, virussen, schimmels en sporen.

  • 10 apr 2020

De nieuwe Galaxy Lock 3 dispersielak is – zeker in dit door het coronavirus geteisterde tijdperk – uitermate geschikt voor het veredelen van drukwerk dat door veel verschillende mensenhanden gaat. De nieuwe antimicrobiële lak is ontwikkeld door Varcotec in samenwerking met de Universiteit van Regensburg (Duitsland) en getest volgens DIN ISO 22196 door het onafhankelijke Fraunhofer Instituut IVV in München. Volgens de testresultaten kan de kiemreductie oplopen tot 99,5%. Het werkingsprincipe is klinisch getest en toont een langdurig effect aan. Dit antimicrobiële effect wordt geactiveerd door zichtbaar licht en zuurstof en daardoor worden ziektekiemen geïnactiveerd en hygiëne hiaten permanent afgesloten.

Geen toeval

Dat AtéCé uitgerekend op dit moment met deze nieuwe, gepatenteerde lak in de Benelux op de markt komen is geen toeval. AtéCé is al jaren geleden samen met de fabrikant Varcotec met de ontwikkeling van een antimicrobiële dispersielak gestart. De acceptatie in de markt was tot nu toe een hobbel. Door de huidige situatie is die verdwenen en komt de vraag in een stroomversnelling. In de Benelux markt wordt de dispersielak verkocht onder de merknaam Galaxy Lock 3. In Nederland gebeurt dat door AtéCé en in België / Luxemburg door partner Igepa Belux.

PRINTmatters houdt een dossier bij over het coronavirus gerelateerd aan de printbranche. Bekijk het dossier voor meer informatie.
https://printmatters.nl/kennisbank/dossiers/2020/04/07/corona-crisis