Abonneren  Inloggen

Grafisch corona-nieuws gebundeld in PRINTmatters-dossier

9 april 2020

Sinds nog maar zes weken is de realiteit van "business as usual” vervangen door het drama dat corona heet. Teruggelopen orders, gemarginaliseerde cashflows, uitgestelde, afgestelde of zelfs ter plekke afgebroken beurzen, het infuus van de overheidssteun: de impact van het coronavirus is ongekend. In de Kennisbank heeft PRINTmatters een dossier aangemaakt waarin al het corona-gerelateerde grafische vaknieuws is gebundeld en wordt bijgehouden. Wel zo overzichtelijk.

Naast slachtoffers kent elke crisis ook enkele winnaars. In de financiële wereld schijnt dat bijvoorbeeld de flitshandel te zijn; in de printsector bezorgt PostNL meer wenskaarten, werden in aller ijl miljoenen vloerstickers (1,5 meter afstand!) en posters verkocht, terwijl ook puzzels en bordspelletjes gretig aftrek vinden. Het valt natuurlijk in het niet bij het leed dat Corona heet. De redactie van PRINTmatters verwerkt een gestage stroom persberichten over dit thema. Ook doen wij zelf research, daar waar bijvoorbeeld de zakelijke verhoudingen in crisistijd ook in de grafische sector op scherp komen te staan. Neem bijvoorbeeld de oproep door Belgische drukkers om alleen nog in eigen land te laten drukken, daar waar onze zuiderburen voor miljoenen euro's aan Nederlands drukwerk van hun persen laten rollen.

Alles in één dossier

Al deze corona-gerelateerde artikelen vindt u vanaf gebundeld in een apart corona-dossier in de Kennisbank van PRINTmatters. Het is alweer het 26e dossier op deze website over alles wat raakt aan gedrukte communicatie.

Bekijk het corona-dossier