Terug naar overzicht

Premium artikel Print
innovatie in inkjet printing

Omarm inkjet als de toekomst

Inkjet wordt steeds meer gezien als drijvende kracht in de evolutie van print. De innovaties volgen elkaar snel op en het toepassingsbereik groeit spectaculair. Dat betoogt de Franse inkjetspecialist Régis Thienard, auteur van dit door PRINTmatters bewerkte artikel. Thienard bezit diverse inkjetpatenten en is een van de uitvinders van de JETvarnish. Hij ziet bij inkjet veel meer innovatie dan bij andere druktechnieken. Zijn advies aan drukkers is om vooral deze techniek te bekijken en te omarmen.

  • 7 apr 2020

De tijd lijkt aangebroken voor non-impact printing, ofwel contactloos digitaal drukken. Digitaal drukken elimineert nu het grootste deel van de inefficiënte om- en insteltijden van traditionele druktechnieken. Er zijn vrijwel geen onderbrekende tussenstappen meer. De drukwerkleveranciers worden meer productief, zij verhogen de reactiesnelheid op marktwensen en dragen bij aan voorraadreductie voor klanten. De toekomst van drukken bestaat uit digitaal en inkjet. Xerografie en offset kunnen niet de digitale printformaten realiseren en niet printen op allerlei objecten en stoffen. Inkjettechnologie voorkomt dankzij het contactloze drukproces het risico op vervorming van het beeld en aantasting van het substraat.

Kleine inktdruppels managen

De fabrikanten staan niet stil en verdubbelen hun innovatie-inspanningen om die kleine inktdruppels te “managen”.

Registreer en lees 3 maanden elke maand 3 premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u zich registreren. Registreer nu en lees 3 maanden lang elke maand 3 premium artikelen naar keuze gratis!