Terug naar overzicht

Print

Nieuwe inkjetvellenpers van Canon

Met de aankondiging op 1 april van de iX-inkjetserie wil Canon een groter deel van de professionele vellendrukwerkmarkt veroveren. De iX is het zusje van de varioPRINT i300 inkjetvellenpers, waarvan wereldwijd al 250 installaties draaien.

  • 1 apr 2020

De nieuwe varioPRINT iX-inkjetvellenpers op SRA3-formaat onderscheidt zich doordat het alle gebruikelijke gestreken en ongestreken papiersoorten aan kan van 90 tot 350 grams, heeft een offsetgelijke beeldkwaliteit en zou kostentechnisch gunstiger dan liquid toner productie, iets dat alleen de ondernemer zelf kan narekenen.

Hayco van Gaal, commercieel directeur vellen-inkjetpersen EMEA bij Canon, vertelt dat de nieuwe inkjetpers wat betreft prijs en kwaliteit de aanval opent op offset- en liquidtoner-machines. De markt ontwikkelt zich volgens de commercieel directeur wereldwijd gunstig voor digitaal drukwerk. Analoog drukwerk, zwart wit en kleur, mag dan dalen, de digitale printmarkt daarentegen groeit in omvang. In de periode van 2019 – 2024 groeit het kleurendrukdeel van dat segment wereldwijd ruim 13 procent tot 770 miljard pagina’s.  

Frank Huigen, directeur production printing products Benelux bij Canon Nederland: ‘In Europa vertaalt zich dat naar een groei in digitale productie van promotioneel drukwerk, zoals catalogi en direct mail, van 26 procent. En voor uitgeefproducten als boeken en zeker ook magazines voorziet Canon een revolutionaire groei, mede door de verplaatsing van analoog naar digitaal, van ruim 84 procent in digitaal produceren.’

 

Binnenkort verschijnt er in de papieren PRINTmatters een uitgebreider verhaal over deze nieuwe loot aan de inkjet-stam van Canon.