Terug naar overzicht

Print

Alle specificaties voor offsetdruk

De Ghent Workgroup heeft een speciale websitepagina gelanceerd, met daarop alle relevante informatie voor creatieven, uitgevers en drukkers die te maken hebben met het maken van pdf-bestanden voor advertenties en offsetdruk.

  • 31 mrt 2020

Dergelijke pagina’s waren er al voor sign & display, digitaal drukken en verpakkingsdruk, maar gek genoeg nu pas voor offsetdruk. Dat is opmerkelijk, omdat de Ghent Workgroup (GWG) in 2002 is opgericht om juist daarvoor de toen in opkomst zijnde PDF-standaard in goede banen te leiden.

Makkelijker te vinden

Christian Blaise, Marketing Officer of the Ghent Workgroup: ‘In de loop van de jaren hebben we heel veel documentatie en hulpmiddelen ontwikkeld voor creatieven, uitgevers en drukkers en we wilden het gemakkelijker maken om die te vinden.’ Vandaar dus het nieuwe deel op de GWG-website, waar voor ontwerpers bijvoorbeeld de juiste instellingen zijn te vinden bij het creëren van pdf’s voor vellen- of rotatie-offsetdruk. Ook zijn er preflight- en workflow-hulpmiddelen te vinden, om te controleren of pdf-bestanden productiegereed zijn.

Webinars

Daarnaast is er onder andere een webinar te vinden, waarin wordt uitgelegd wat de Ghent Workgroup is en wat de ISO-gebaseerde pdf- en pdf-x-standaarden zijn. Overigens zijn er op de site ook webinars over tal van andere onderwerpen te vinden, zoals kleur en de drie andere printtoepassingen die hierboven vermeld zijn.

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

PDF/X workflow Guide

In deze uitgebreide handleiding wordt uitgelegd welke Ghent Workgroup-specificaties er allemaal zijn en wat de verschillen ertussen zijn. Daarnaast bevat het veel praktische informatie over hoe goede pdf’s te maken.

Ghent Output Suite

In deze sectie ligt de nadruk op het er voor zorgen dat de soft- en hardware van gebruikers zodanig is ingesteld dat het in staat is om goede pdf-bestanden te maken en weer te geven. Er staan ook richtlijnen in hoe software en workflows te configureren, zodat ze met moderne pdf’s kunnen omgaan.

Ontwikkelaars

Tot slot is er voor soft- en hardware-ontwikkelaars een link naar technische documentatie, die de feitelijke specificaties beschrijven. Deze zeer technische documentatie is uiteraard niet bedoeld voor het brede publiek.

https://www.gwg.org/commercial-print/