Terug naar overzicht

Sign

Op 31 maart Antalis Interior Design Awards via video

Eigenlijk zou de uitreiking van de Antalis Interior Design Awards plaatsvinden tijdens de FESPA in Madrid. Deze 2020-editie is echter uitgesteld vanwege het coronavirus. De winnaars van de awards worden daarom in een video bekend gemaakt op dinsdag 31 maart.

  • 30 mrt 2020

De afgelopen maanden konden architecten, interieurontwerpers, drukkers en adverteerders hun projecten inzenden om mee te dingen naar een van de elf Antalis Interior Design Awards. De competitie is inmiddels gesloten en alle inzending zijn bekeken en beoordeeld door een internationale jury.

Veel meer inzendingen

De organisator meldt dat de tweede editie van AIDA een nog groter succes blijkt te zijn dan de eerste. Het aantal inzendingen is gestegen van 341 projecten in 2017 naar 535 inzendingen tijdens de 2019-editie. De inzendingen zijn afkomstig uit 24 landen, waardoor het echt een internationale competitie is. Projecten die minimaal één product van Antalis uit de visuele communicatiecatalogus bevatten konden zich voor 31 januari 2020 via antalisinteriordesignaward.com aanmelden. Alle ingezonden projecten zijn online te bekijken in de Antalis Award Gallery.

Verrassende projecten

Muriël Knippers, communicatiemanager Benelux van Antalis, zegt: 'Ik ben zeer blij met alle inzendingen, er zitten echt veel verrassende projecten bij. Deze competitie is er niet alleen om winnaars uit te roepen maar ook om anderen te inspireren en te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Een verrassend project is bijvoorbeeld een inzending uit Estland, waar ze op de muren van een parkeergarage folies hebben aangebracht met een afbeelding van buiten waardoor het opeens lijkt alsof je op straat parkeert. Dit geeft een doorgaans sombere parkeergarage een open en lichte ambiance.'

 

 

De uitreiking

Normaliter zou de uitreiking hebben plaatsgevonden tijdens de FESPA in Madrid, echter is de 2020 editie uitgesteld door het Coronavirus. De winnaars van de awards worden daarom in een video bekend gemaakt op dinsdag 31 maart. Er worden elf awards uitgereikt in de volgende categorieën: Hospitality award, Retail award, Office award, Home award, Public building award, 3D white model award en de Publieksprijs.

Twee nieuwe categoriën

Naast de bovenstaande categorieën zijn er dit jaar twee nieuwe categorieën bijgekomen. Antalis streeft ernaar om zich op creatief gebied te blijven ontwikkelen en heeft daarom besloten om dit jaar twee nieuwe categorieën toe te voegen: de Textile en de Architectural films awards.

Uitreiking Antalis Interior Design Awards via video

U bent hierbij van harte uitgenodigd om samen met Antalis de uitreiking te bekijken.
Dinsdag 31 maart staat de video online op de Antalis Interior Design Award website.

Foto boven: shot uit de video waarin de internationale jury bij elkaar komt en zich voorstelt.