Inloggen

Afstand-drukwerk is noodzaak in deze corona-periode

26 maart 2020

Diverse print- en signbedrijven leveren op eigen initiatief of op bestelling allerlei materiaal dat particulieren, retailondernemers en organisaties helpt bij het handhaven van afstand tussen mensen.

Reclameland, een van de labels van Simian in Westerbroek, meldt dat het de vraag naar buttons, t-shirts, posters en (vloer)stickers met de tekst ‘1,5 meter afstand a.u.b’ nauwelijks aan kan. De onderneming opende zelfs een speciaal loket: www.nationaalloketafstand.nl. ‘De 86.000 Nederlandse winkeliers moeten sinds afgelopen maandag van premier Rutte een strikt deurbeleid voeren en aan klanten duidelijk maken dat ze minimaal 1,5 meter afstand moeten houden. Het heeft geleid tot een run op posters en vloerstickers om het winkelend publiek alert te maken op de verscherpte voorschriften.'

'Ludieker is de plotselinge populariteit van de button ‘Als je dit kan lezen, dan sta je te dichtbij. We zien dat de Nederlandse winkelier massaal opvolging geeft aan de recente oproep van premier Rutte,’ aldus ceo Wouter Haan van Reclameland (l). ‘Het verrast mij enorm dat naast de bedrukte t-shirts en posters nu ook de buttons zo in trek zijn. Dit is echt een blijk van de creativiteit van de Nederlanders en de bereidheid om samen deze crisis te doorstaan.’

 

Gratis vloerstickers

Het Eindhovense StickerCompany biedt zelfs gratis vloersticker tegen Corona voor ondernemers. ‘Iedereen heeft ermee te maken en steeds meer houdt men rekening met de bekende anderhalve meter afstand. Voor alle winkels die nog open zijn is het roeien met de riemen die ze nog hebben. Om deze winkeliers een handigheidje te geven in de coronatijd bedacht StickerCompany uit Eindhoven een opvallende vloersticker.’

StickerCompany stelt de sticker gratis ter beschikking inclusief verzendkosten voor de ondernemers in Nederland. Ga naar de website van StickerCompany en bestel deze gratis vloersticker via het contactformulier op de website.