Terug naar overzicht

Print

Ook Mokum Magazine stopt (voorlopig) door corona crisis

Net als Mediahuis met Metro dwingt de corona crisis ook andere uitgevers tot noodmaatregelen. Eén van de directe gevolgen is het stoppen van drukorders. Ook het Amsterdamse Mokum Magazine stopt de papieren versie. ‘Vanwege de corona crisis,’ verklaart Martijn van Stuyvenberg uitgever en hoofdredacteur van het magazine.

  • 24 mrt 2020

‘Vanwege de corona crisis is het niet mogelijk om het grootste gratis maandblad van Amsterdam te drukken,’ zegt uitgever Martijn van Stuyvenberg. ‘Onze adverteerders zijn veelal bedrijven die op dit moment hun deuren gesloten houden en dus even niets te promoten hebben. Omdat wij een ongesubsidieerde uitgave zijn en onze inkomsten grotendeels uit advertenties halen, is het financieel gezien niet langer haalbaar om Mokum Magazine uit te brengen. Bovendien zijn er te weinig plekken over in de stad om ons tijdschrift te distribueren.’

Later dit jaar

Naar verwachting zal de print-editie van Mokum Magazine later dit jaar wel weer verschijnen. De redactie van Mokum magazine gaat wel door met het maken van nieuwe edities en verhalen die alleen online worden gepubliceerd.

12 keer per jaar

De titel wordt 12 keer per jaar gratis verspreid via 1.500 locaties in Amsterdam. Denk aan de ziekenhuizen in Amsterdam, 58 Amsterdamse Albert Heijn locaties, 5 stadsloketten, 19 Bagels & Beans vestigingen, 6 tankstations, 40 sportscholen in Amsterdam, Alle bioscopen (inclusief Pathé) en Beautyzaken - Horecazaken - Wellnesszaken - Speciaalzaken in alle stadsdelen.