Terug naar overzicht

Print

Papier-pauze voor de krant Metro

Metro, de krant die treinreizigers dagelijks gratis kunnen meenemen op stations, meldt dat het voor onbepaalde tijd niet meer op papier verschijnt.

  • 23 mrt 2020

De maatregel gaat in per 23 maart en is voor onbepaalde tijd. Dat meldde de titel die eigendom is van Mediahuis Nederland vrijdag 20 maart op haar website. Het stoppen met drukken van de krant is een gevolg van de coronacrisis. ‘Het aantal treinreizigers is sinds deze week behoorlijk afgenomen en vanaf zaterdag rijden treinen via een basisdienstregeling. Dat betekent dat het voor nu niet rendabel en duurzaam is om Metro uit te brengen.’

Onbepaalde tijd

Net als iedereen weet ook de uitgever niet wanneer de coroncrisis voorbij is en kan geen nieuwe verschijningsdatum noemen. ‘Metro gaat er als krant per maandag 23 maart voor nog onbepaalde tijd tussenuit. Wij zullen ons nu volledig richten op het maken van mooie verhalen voor onze website Metronieuws.nl.’