Terug naar overzicht

Print

Coronaposter deze week huis-aan-huis bezorgd

De Samen Sterk Tegen Corona posteractie is in recordtijd heel Nederland doorgegaan. ‘Dat de posteractie in zo’n rap tempo het hele land door zou gaan hadden we niet kunnen voorspellen,’ aldus Martijn ten Pas, initiatiefnemer van Samen Sterk Tegen Corona. 

  • 23 mrt 2020

Om de gratis posteractie verder landelijk uit te kunnen zetten hebben NDC mediagroep, DPG media en Martijn ten Pas de handen ineen geslagen. Na vier dagen zijn er ruim 12.500 posters in de omloop en dit aantal loopt nog steeds op. ‘Het is fantastisch om te zien hoe er hulp vanuit alle hoeken van Nederland wordt aangeboden om dit initiatief landelijk voort te zetten. Zo krijgen we dagelijks hulp van allerlei vrijwilligers uit Groningen en omstreken met inpakken, wordt de actie massaal gedeeld op social media en verschijnen er allerlei mooie artikelen in de pers,’ vertelt Martijn ten Pas van DWCprint in Groningen enthousiast.

Landelijk

De enorme hoeveelheid posteraanvragen heeft er wel voor gezorgd dat de drukker op zoek moest naar mogelijkheden om de poster verder landelijk te kunnen verspreiden. ‘Helaas is onze bron niet onuitputtelijk. Dat NDC mediagroep nu ook de poster huis-aan-huis gaat verspreiden is geweldig. Dit zorgt er namelijk voor dat inwoners van Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland de poster niet meer online hoeven te bestellen, maar deze gewoon uit de krant kunnen halen. Met de hulp van NDC mediagroep kunnen we daarnaast ook de inwoners van Nederland bereiken die zich niet op het internet en/of social media bevinden. Zij hebben een helpende hand misschien nog wel het hardst nodig,’ laat de Groningse drukker weten. DPG media gaat zorgen voor een eerste verspreiding in Zeeuws Vlaanderen.

Gratis

De coronaposter, waarmee je kunt laten zien dat je wel een beetje hulp kunt gebruiken of juist hulp kunt bieden, is overigens nog steeds voor inwoners van de overige provincies gratis aan te vragen op de website www.samensterktegencorona.nl. Op deze site is het ook mogelijk de actie financieel te steunen.

De verspreiding zal plaats gaan vinden in week van 23 maart. Inmiddels heeft ook het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad laten weten de poster huis-aan-huis te gaan verspreiden. Ook dit zal in de week van 23 maart gebeuren. 

Samen Sterk Tegen Corona is een initiatief van www.dwcprint.nl