Terug naar overzicht

Print

KVGO: aanzienlijke omzetverliezen bij leden

De brancheorganisatie voor grafimedia-bedrijven KVGO krijgt veel vragen van leden over de gevolgen van het coronavirus. Veel leden kampen met aanzienlijke omzetverliezen.

  • 18 mrt 2020

De vragen gaan met name over hoe om te gaan met de door de overheid afgegeven richtlijnen en maatregelen, Daarnaast geven veel leden aan dat zij last hebben van aanzienlijke omzetverliezen. ‘Nogal wat klanten binnen verschillende sectoren trekken hun opdrachten bij onze leden terug. Dit betreft o.a. luchtvaartmaatschappijen, cateraars, horecabedrijven, retailers, bedrijven en organisaties binnen de cultuursector en het onderwijs, enz. KVGO-leden komen daardoor in de problemen, terwijl een spoedig herstel niet in zicht is.’

Naast de maatregelen die het kabinet op 17 maart bekend maakte, beschrijft de brancheorganisatie een aantal mogelijkheden. PRINTmatters geeft hieronder de, ook op de website van het KVGO te vinden, opties vanwege de bijzondere situatie integraal weer, inclusief links.

Mogelijkheden:

Via de Belastingdienst kan uitstel van betaling worden aangevraagd voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonbelasting en verlaging van voorlopige aanslagen. Klik hier voor meer informatie.

De verruimde borgstelling midden- en kleinbedrijf (BMKB)-regeling gaat versneld open. Dit heeft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) besloten. Dankzij deze maatregel kunnen banken makkelijker en sneller krediet verruimen en kunnen ondernemers eerder en meer geld lenen. Klik hier voor meer informatie.

Bedrijven kunnen werktijdverkorting aanvragen bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp op de KVGO Personeelswijzer.

Het Dienstencentrum kan bedrijven adviseren over en helpen bij het aanvragen van de werktijdverkorting. Klik hier voor meer informatie.

Vragen?

Neem met vragen over personeel contact op met Aukje van het Nederend of Kirsten Linders via 020-54 35 678 of via de e-mail a.van.het.nederend@kvgo.nl of k.linders@kvgo.nl. Ook het KVGO werkt deze periode veel vanuit huis, maar wij blijven bereikbaar voor al uw vragen omtrent werkgeverschap.

Zie ook:

Het dossier op de KVGO Personeelswijzer met nieuws, downloads en voorbeelden van maatregelen die KVGO-leden hebben genomen.

De informatiepagina van VNO-NCW met informatie over de diverse regelingen voor bedrijven, die zijn getroffen door het Coronavirus. Daarnaast diverse links naar relevante organisaties.

Het Coronaloket van de Kamer van Koophandel.