Terug naar overzicht

Print

Heidelberg: ‘drupa minder belangrijk dan vroeger’

Heidelberger Druckmaschinen relativeert in reactie op het uitstel van drupa van juni 2020 naar april 2021 het belang van 's werelds grootste grafische vakbeurs als hét vierjaarlijkse PR-hoogtepunt rondom de innovaties van de Duitse machinebouwer. 

  • 18 mrt 2020

Rainer Wolf is hoofd Sheetfed product management bij Heidelberger Druckmaschinen, kortweg Heidelberg. Hij stelt in reactie op vragen van PRINTmatters het volgende over de ingrijpende maatregel die de Messe Düsseldorf op advies van de autoriteiten heeft genomen vanwege het snel oprukkende coronavirus:

‘In principe verwelkomen wij onder de gegeven omstandigheden het besluit om de drupa uit te stellen. Natuurlijk hadden wij de innovaties die wij momenteel ontwikkelen graag live willen laten zien op drupa. De vierjaarlijkse drupa-cyclus is echter niet meer zo belangrijk als vroeger omdat innovatiecycli korter zijn geworden, met name in de softwaresector. Wij zullen onze communicatie aanpassen en daarvoor alternatieve mogelijkheden vinden. Voor een drupa in 2021 zullen we zeker de inhoud van wat we te vertellen hebben aanpassen. We gaan daaraan thema's over onze vorderingen toevoegen die tegen die tijd klaar zijn voor serieproductie.’