Abonneren  Inloggen

Nieuwe HP Indigo persen

16 maart 2020

HP kondigt twee nieuwe HP Indigo generaties aan. Dankzij innovaties bieden beide digitale persen volgens HP nieuwe mogelijkheden voor de transformatie van analoog naar digitaal. Het gaat om machines voor de segmenten commercieel drukwerk en labels.

De nieuwe HP Indigo 100K Digitale Pers is ontwikkeld voor commercieel drukwerk in B2-formaat (50x70). Het is de eerste pers op het nieuwe Series 5-platform en levert meer dan een miljoen B2-schoon- en weervellen per maand. Met het printen van 6000 vellen per uur is de pers ontworpen voor offsetspelers om productief en on-demand te kunnen printen.

Labelpers

Voor de labelproductie is de HP Indigo V12 Digitale Pers ontworpen, met de volgende generatie HP Indigo LEPX  architectuur, een smalbaan rotatie pers die Indigo’s Liquid Electrophotography (LEP)-technologie benut. Als eerste in de Series 6-platform biedt deze machine een range tot 12 kleuren op de pers bij een snelheid tot 120 meter per minuut.

Drupa

Daarnaast biedt het portfolio dat de persenbouwer op drupa presenteert een ruim aantal innovaties waaronder acht nieuwe persen verdeeld over de segmenten commercieel drukwerk, etiketten en verpakkingen en voor vouwkarton en speciale toepassingen.

Vraag naar levering dezelfde dag

‘De behoefte aan hoge kwaliteit, veelzijdigheid en productief digitaal drukwerk is vandaag de dag cruciaal dankzij een stijgende vraag naar levering op dezelfde dag, duurzaamheid en gepersonaliseerde printervaringen. Met het nieuwe portfolio hebben we het pad gebaand voor onze klanten om te groeien en de drukfabrieken van de toekomst te ontwikkelen. In de snelle omgeving van vandaag hebben klanten flexibiliteit nodig om snel te reageren,’ aldus Santi Morera, general manager en global head of graphic solutions, HP Inc.

Nieuw tijdperk

‘De afgelopen vier jaar hebben HP klanten hun omzet bijna verdubbeld, wat resulteerde in 15 miljard dollar aan inkomsten, alleen al in het laatste jaar, gegenereerd uit meer dan 100 miljoen drukorders. Wij geloven dat de  innovaties in ons drupa portfolio een nieuw tijdperk inluiden, dat de  groei van klanten in de toekomst stimuleert,’ aldus Alon Bar-Shany, general manager, HP Indigo.