Terug naar overzicht

Sign

Sign&Print-festival kent abrupt einde

Het Sign & Print Festival in de Evenementenhal Gorinchem is donderdagmiddag 12 maart even voor vieren abrupt beëindigd. Aanleiding was de persconferentie waarin Mark Rutte strengere maatregelen bekend maakte in de strijd tegen het corona-virus. Die maatregelen gingen volgens de premier ‘per heden’ in.

  • 12 mrt 2020

Eén van die maatregelen houdt in dat in ieder geval tot 1 april geen evenementen meer mogen plaatsvinden met meer dan honderd bezoekers. Bezoekers van het door Easyfairs georganiseerde Sign & Print-Festival kregen daarom meteen na de toespraak van Rutte het bevel om de zaal van het beurscentrum te verlaten. Stands werden afgebroken, waarmee het tweedaagse evenement een abrupt einde kende, enkele uren voor het officieel geplande eindtijdstip.  

Onenigheid vooraf

Er was vooraf al veel te doen over de vraag of het festival nog wel moest doorgaan, vanwege het snel oprukkende coronavirus. Diverse standhouders, waaronder online drukkers als Helloprint en Print.com, de papiergroothandel Igepa Nederland en brancheverenigingen als het KVGO trokken hun deelname enkele dagen van tevoren in. Zij riepen Easyfairs in een gezamenlijk statement op om het evenement te schrappen. De beursorganisatie hield in een uitgebreide reactie op dit statement echter vast aan de officiële lijn van het RIVM en besloot het evenement doorgang te laten vinden.


Impressie van het Sign & Print Festival 2020, dat vanwege het coronavirus geplaagd werd door minder standhouders en minder bezoekers dan gewoonlijk en donderdagmiddag 12 maart abrupt werd beëindigd.