Terug naar overzicht

Print

Duitse grafische werkgeversverbond wil coronasteun

De Duitse grafische werkgeversbond bvdm zegt heel politiek dat het de aankondiging van de federale overheid, om de economische impact van de verspreiding van het coronavirus te beperken, verwelkomt. Maar roept ook op tot snelle en ongecompliceerde financiering voor getroffen bedrijven in de druk- en mediasector.

  • 11 mrt 2020

Het verbond ziet het verzachten van de economische gevolgen door liquiditeitshulp als middel om bedrijven te helpen een crisisfase goed door te komen. Zij meldt dat ook in de grafische en media-industrie bedrijven orders verliezen als gevolg van de huidige ontwikkelingen, niet in het minst door het uit- en afstellen van beurzen en andere grote evenementen.

'Toegankelijk voor onze branche'

‘Ondersteuning voor bedrijven die bijzonder worden getroffen door de gevolgen van het coronavirus moet daarom ook toegankelijk zijn voor bedrijven in onze branche,’ zei Dr. Paul Albert Deimel, directeur van bvdm. De bvdm zal campagne voeren voor de belangen van de industrie tijdens de gesprekken tussen de koepelorganisaties van het Duitse bedrijfsleven, de vakbonden en de federale overheid.