Terug naar overzicht

Sign

Sign&Print Festival gaat door, ondanks corona-afzeggingen

Vandaag ontving PRINTmatters een gezamenlijke verklaring van een aantal exposanten, waarin staat dat ze hun deelname annuleren aan het Sign&Print Festival, 11 en 12 maart in Gorinchem. Irma de Hoon, organisator van het Festival, zegt dat het branche-event gewoon doorgaat.

  • 10 mrt 2020

De gezamenlijke verklaring die PRINTmatters ontving namens de exposanten over de annulering van hun deelname aan het Sign & Print Festival luidt als volgt:
'Prindustry, Helloprint, Print.com, Igepa Nederland, Promic Display Systems, Fujifilm, VKGO, GOC, KVGO, GSOB, VIGC, A&O Fonds Grafimediabranche laten hierbij gezamenlijk weten zich terug te trekken als exposanten op het Sign & Print Festival deze week in verband met het coronavirus. ‘Diverse partijen hebben de afgelopen weken hun zorgen geuit over de gevolgen van het coronavirus bij de beursorganisatie. Nadat de organisatie bij hun standpunt bleef dat het event gewoon door kan gaan op deze data, hebben wij zelf het initiatief tot deze beslissing genomen. Geen makkelijke beslissing, maar wel één waar wij samen achter staan. Wij vinden het nu niet verantwoord om in deze omstandigheden deel te nemen aan beurzen. Het is van belang verdere verspreiding te beperken en wij zijn daarbij verantwoordelijk voor de gezondheid van onze medewerkers. Zeker in de productie en logistiek kunnen we ons geen uitval permitteren, omdat thuiswerken daar geen optie is. De trend is bovendien dat steeds meer bedrijven hun medewerkers verbieden evenementen bij te wonen. We hadden graag gezien dat het Sign & Print Festival verplaatst zou worden naar een later tijdstip dit jaar.’

'Groot aantal partijen wil wel door'

Irma de Hoon, organisator van het Sign&Print Festival, zegt over de annulering van bovenstaande partijen: ‘Het Festival gaat wel door. Dat is natuurlijk ook ingegeven, doordat er een groot aantal partijen is dat wel wil dat het doorgaat. Die waren al bezig met de opbouw toen het bericht kwam. Het event staat er al. Als ik in mijn totaal aan exposanten met twee standpunten te maken krijg, moet ik als organisator ook een standpunt innemen. En dan houd ik mij toch aan de route van de afgelopen weken, waarbij we naar de officiële instanties kijken. Aan de andere kant is het wel zo dat we goed bekijken welke maatregelen we zelf wel kunnen nemen. De overheid geeft aan dat maatregelen als hygiëne en geen handen schudden op dit moment volstaat. Daar waar het de economie betreft nemen zij geen maatregelen en daar scharen wij ons achter.’ Op de vraag hoeveel bedrijven er nu nog wel staan, zegt De Hoon: ‘We hadden in totaal 68 bedrijven en organisaties. En wat ik mooi vind is dat we zojuist een telefoontje kregen van een partij die op basis van de geruchten de vraag stelde of zij nog konden deelnemen. De groep die er nog wel staat, wil er het beste van maken en die faciliteren wij natuurlijk graag.’