Terug naar overzicht

Sign

Werktijdverkorting bij theater- en interieurbouwers door coronavirus

Theatertextielbedrijf Thearent in Hazerswoude-Dorp verkeert door de effecten van de coronacrisis in grote problemen. Ook het interieurbouwbedrijf in dezelfde regio, 4StandIn, zag al veel opdrachten wegvallen.

  • 9 mrt 2020

De directeur van evenementendecoratiebedrijf Thearent, Michel Wenzel, vertelde aan Omroep West dat hij voor het merendeel van het personeel werktijdverkorting heeft aangevraagd. Als gevolg van de vele afgelastingen van grote evenementen in heel Europa zit het bedrijf de komende maanden vrijwel zonder werk. In het Leidsch Dagblad staat dat negentig procent van de opdrachten is geannuleerd en dat hij het overgrote deel van het personeel naar huis heeft gestuurd.’

Het bedrijf is gespecialiseerd in ’textieloplossingen’ voor grote evenementen, zoals het dancefeest Sensation White, onder meer in de Arena in Amsterdam. Thearent heeft een hoofdkantoor in Hazerswoude-Dorp, maar heeft ook vestigingen in Duitsland, Spanje, Groot-Brittannië, China en de Verenigde Staten. Het Hazerswoudse hoofdkantoor staat op de Italiëlaan, op het terrein van het International Trade Center.

Dezelfde krant meldt ook dat het Roelofarendsveense interieurbouwbedrijf 4StandIn werktijdverkorting aanvroeg, vanwege het wegvallen van zo’n zeventig procent van alle opdrachtgevers. Dit bedrijf telt veertien medewerkers en is ook actief in de evenementenbranche.

Er zijn zo’n 750 bedrijven in Nederland die werktijdverkorting bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben aangevraagd. Dat maakt het mogelijk voor bedrijven om personeel in parttime in dienst te houden; voor de uren die ze niet werken kunnen ze een WW-uitkering krijgen.