Terug naar overzicht

Verpakken

Messe Düsseldorf stelt beurzen uit, Interpack en Drupa nog onveranderd

Afgelopen weekend meldde Messe Düsseldorf dat het vanwege het heersende coronavirus besloten heeft een reeks beurzen uit te stellen. Het gaat om beurzen die op korte termijn (in maart) zouden plaatsvinden. Interpack en Drupa blijven voorlopig buiten schot.

  • 2 mrt 2020

De beursorganisatie Messe Düsseldorf meldt dat het ‘eigen’ beurzen als Energy Storage Europe (10-12 maart), ProWein (15-17 maart), wire (30 maart tot 3 april), Tube (ook van 30 maart tot 3 april) en events met de titels Beauty en Top Hair heeft uitgesteld tot nader order. Met alle deelnemende partners worden alternatieve beursplanningen doorgenomen om een zo groot mogelijke planningszekerheid te bieden.

Crisisstaf

Met deze maatregel volgt de beursorganisatie de aanbeveling van de crisisstaf van de regering, die aangeeft bij grote events bepaalde regels van het Robert Koch-Institut na te leven. Op basis van deze aanbeveling en het duidelijk stijgende aantal geïnfecteerden, ook in Europa, heeft de Messe Düsseldorf deze maatregel genomen. Daarbij komt volgens het persbericht de onzekerheid van exposanten en ook bezoekers in maart plus de gecompliceerde reissituaties in het bijzonder voor internationale klanten.

Vertrouwen

Werner Dornscheidt, voorzitter van de raad van bestuur van de Messe Düsseldorf: ‘Onze klanten, partners en medewerkers vertrouwen op ons. Niet alleen als het de professionele en succesvolle organisatie van grote beurzen in Düsseldorf betreft. Dat vertrouwen kan iedereen nu ook in ons hebben, als het gaat om kritische zaken die met zekerheden te maken hebben.’

Verschuivingen nodig

‘Deze beslissing is voor alle betrokken een harde slag,’ zegt Thomas Geisel, burgemeester van Düsseldorf en voorzitter van de raad van toezicht bij de beursorganisatie. ‘Maar de verschuivingen naar een later tijdstip zijn voor de Messe Düsseldorf en haar klanten met het oog op de dynamische ontwikkelingen nodig.’

Interpack en Drupa

Voor de grote beurzen Interpack en Drupa die respectievelijk in mei en juni in de Messe in Düsseldorf plaatsvinden is op dit moment nog geen zicht op een eventuele verschuiving, meldt de beursorganisatie. ‘Natuurlijk nemen we ook hier de vragen van onze klanten met betrekking tot het Coronavirus zeer serieus,’ zegt Dornscheidt, ‘daarom zullen we tijdig in afstemming met de overheid en partners de situatie inschatten en in alle verantwoordelijkheid besluiten nemen.’