Terug naar overzicht

Print

Fusie Belgische drukkerijen Gijsemberg en Paesen

Drukkerij Gijsemberg uit het bij Maastricht Airport gelegen Maasmechelen en Drukkerij Paesen uit Oudsbergen zijn op 1 februari gefuseerd. Aan de basis lag het gebrek aan bedrijfsopvolging bij Drukkerij Paesen.

  • 27 feb 2020

De twee drukkerijen liggen op een afstand van 20 km van elkaar, maar worden samengebracht in Drukkerij Gijsemberg in Maasmechelen. Het plan is om de verhuizing binnen drie maanden af te ronden. De twee bedrijven tellen samen dertig medewerkers. Wat het machinepark betreft, zal gekeken worden welke persen en afwerkingsmachines het best geschikt en noodzakelijk zijn voor de gefuseerde drukkerijen. Gilles Gysemberg gaat het fusiebedrijf leiden en zal daarin worden bijgestaan door zijn vader Guy. Guy Gysemberg: ‘De fusie van de twee bedrijven is het resultaat van een natuurlijk proces dat we zo elegant mogelijk willen laten verlopen. Het is een bedrijfsoperatie die met eigen werkkapitaal gefinancierd wordt en geen sprong in het onbekende betekent. De fusie creëert nieuwe mogelijkheden en schaalgrootte.’

Drukkerij Gijsemberg nam ongeveer een jaar geleden nog de kleinere vellendrukkerij ASQ Printing van etikettenspecialist ASQ Labels in Lummen over. Het nieuwe fusiebedrijf is gespecialiseerd in vellenoffsetdruk, digitale druk, formulierendruk en afwerking.