Abonneren  Inloggen

Fespa schrapt hal

27 februari 2020

De organisatie van de FESPA Global Print Expo, van 24-27 maart in Madrid, schrapt hal 2 van de plattegrond. De reden: afzeggingen van Chinese standhouders vanwege het Coronavirus.

Er zouden zo’n 150 Chinese standhouders op de Fespa-beurs in Madrid staan, maar een deel daarvan (onduidelijk is hoeveel) komt nu dus niet. In een verklaring zegt Fespa: ‘Fespa is in nauwe dialoog getreden met de Chinese standhouders, die gerustgesteld zijn door onze maatregelen en in staat waren om passende noodplannen te maken.’

Onbetaalbaar

Dat is politiek erg correct uitgedrukt, maar die maatregelen, waarvan de voornaamste is dat Chinezen schriftelijk moesten kunnen aantonen dat zij na 5 maart niet meer in China zijn geweest, betekenen feitelijk dat het voor veel Chinese standhouders niet mogelijk, dan wel onbetaalbaar zou zijn om deel te nemen.

4.500 m2

Concreet betekent het afzeggen van een aantal standhouders dat hal 2 – met een oppervlak van 4.500 m2 – niet meer in gebruik wordt genomen en de beurs nu in hal 1, 3, 5 en 7 zal worden gehouden. De standhouders die wel nog in hal 2 zouden staan worden herverdeeld over de andere hallen, evenals de in hal 2 geplande evenementen, waaronder de World Wrap Masters, Club Fespa en de Fespa Awards Showcase.