Abonneren  Inloggen

Cloudprinter nu ook in Nederland actief met ‘wereldwijd lokaal printen’

14 februari 2020
Premium

Waarom zou je drukwerk over de hele wereld vervoeren als je het ook lokaal kan laten maken? Cloudprinter biedt printbuyers - maar ook drukpartners - een grensoverschrijdende en duurzame productie-oplossing. De groeiambities liegen er niet om. Tijd voor een kennismaking. Dit artikel is ook te lezen in het eerste nummer van de papieren PRINTmatters.

De vier jaar jonge Nederlands-Deense onderneming telt wereldwijd ruim 160 printpartners. Eind 2020 moeten dat er 250 zijn. Het aantal opdrachtgevers, zoals uitgevers en retailers, moet van nu 6.000 naar 25.000 eind 2020. Best ambitieus. De Benelux reageert qua aansluiting van printbedrijven trager dan andere plekken op de globe, maar de eerste pilot bij een Wifac-relatie in Nederland loopt.Het onderscheidende van de in 2015 gestarte activiteit Cloudprinter is de door het bedrijf ontwikkelde print-API (application programming interface) in combinatie met het softwareprogramma Switch van Enfocus, PDF workflow software die door veel grafische ondernemingen gebruikt wordt. De jonge onderneming telde in oktober 2019 wereldwijd ruim 160 grafische bedrijven als printpartner. Deze bedrijven zijn via de print-API verbonden met uitgevers, retailers en andere organisaties. Op deze manier


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren