Terug naar overzicht

Print

Messe Düsseldorf over het coronavirus

Na vragen van PRINTmatters aan de Messe Düsseldorf, waar onder meer de beurzen Drupa en Interpack plaatsvinden, meldt de organisatie dat er voor wat betreft Drupa geen afmeldingen zijn en dat het extra hygiënemaatregelen neemt.

  • 13 feb 2020

Over Drupa (juni 2020): ‘De boekingen lopen prima, waarmee we nu al op zo’n 160.000 vierkante meter verkocht vloeroppervlak zitten. Er zijn geen afzeggingen als gevolg van het coronavirus.’ Over Interpack (mei 2020) is geen specifiek actueel boekingscijfer afgegegeven. De beursorganisatie heeft als officiële verklaring: ‘Op 30 januari 2020 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vastgesteld dat de huidige uitbraak van het nieuwe coronavirus in China een ‘gezondheidsnoodsituatie met internationale implicaties’ is. De WHO heeft een aantal aanbevelingen gedaan voor de beheersing van de uitbraak voor het getroffen land en de aangrenzende landen. De classificatie heeft geen directe gevolgen voor Duitsland, aangezien de aanbevelingen van de WHO hier al zijn opgevolgd.’

Desinfectiemiddelen

Over eigen maatregelen meldt de beursorganisatie het volgende: ‘Messe Düsseldorf biedt handdesinfectiemiddelen voor uw gasten, partners en medewerkers in de toiletten, wasruimtes, in de ruimte voor de medische dienst en bij de ingang. Messe Düsseldorf heeft ook het reinigingsinterval voor toiletten aangepast (wordt vaker schoongemaakt, red.). De contactoppervlakken (inclusief deurgrepen, leuningen en schakelaars) op deuren, liften, trappen en loopbanden worden dagelijks schoongemaakt. Messe Düsseldorf gebruikt ook posters om alle gasten, partners en werknemers te informeren over de hygiëne- en preventietips van het Federaal Centrum voor gezondheidseducatie.

Info en tips

De beursorganisatie geeft op haar website ook nog via een extra omschrijving aandacht aan de veiligheidsmaatregel in verband met het coronavirus.

'Beveiliging voor alle werknemers, klanten en gasten is een topprioriteit voor Messe Düsseldorf. Dit geldt ook voor het huidige coronavirus (2019-nCoV), dat zich momenteel wereldwijd verspreidt. Volgens de WHO, het Robert Koch Institute en de Duitse autoriteiten is het risico op infectie met de nieuwe ziekteverwekker in Duitsland momenteel zeer laag.'

'Messe Düsseldorf volgt de ontwikkelingen op de voet en staat in direct contact met de gezondheidsinstanties. De medische voorzieningen op de tentoonstellingslocatie zijn altijd up-to-date en voorbereid. Er zijn duidelijke regels voor de zorg voor mensen die plotseling symptomen van een ernstige ziekte ontwikkelen in het expositiecentrum. Deze werden ontwikkeld en getest in de dagen van SARS, de nieuwe influenza A / H1N1 en ook EHEC.'

'Als voorzorgsmaatregelen b.v. extra handdesinfectiestations zijn ingesteld en de reinigingsintervallen voor contactoppervlakken (bijv. deurkrukken, leuningen en schakelaars) zijn toegenomen. Nauw contact tussen alle betrokken partijen zorgt ervoor dat nieuwe kennis wordt uitgewisseld en dat de maatregelen voor het expositiecentrum worden aangepast.'