Terug naar overzicht

Print

Papierrollen uit Finland bij Ameland in zee door storm

Het schip OOCL Rauma heeft ten noorden van Ameland tenminste vijf containers verloren. De Kustwacht meldt dat in een drie van de containers papier zit. Het schip voer buiten de gebruikelijke ‘verkeersbaan’ van containerschepen.

  • 12 feb 2020

Het is nog niet bekend wat de inhoud van de andere twee containers is, meldt ad.nl. Op beelden gemaakt door een vliegtuig van de kustwacht is te zien hoe grote papieren rollen in het water drijven. Het schip was vertrokken uit de haven van Kotka (Finland) en was op weg naar Rotterdam. De OOCL Rauma voer 43 kilometer boven Ameland toen het bij de Kustwacht het verlies van de containers meldde. Het schip is 179 meter lang en 27 meter breed en heeft een capaciteit van 1425 containers.

De Kustwacht stuurde het hulpschip ETV Guardian naar de plek waar de OOCL Rauma de containers heeft verloren, maar deze is met technische problemen weer teruggevaren naar thuishaven Den Helder. Een vliegtuig van de Kustwacht is ingezet om de overboord geslagen containers te lokaliseren.
Lees verder op ad.nl.