Terug naar overzicht

Print

Coronavirus infecteert nu ook beurzenland

Deze week vind in Amsterdam de technologiebeurs ISE plaats. LG liet weten af te zien van deelname vanwege het coronavirus. Voor het Mobile World Congress in Barcelona zegden zij ook af als exposant, evenals Amazon, Ericsson en Nvidia. Er wordt zelfs gesproken over afgelasten.

  • 12 feb 2020

De impact van het coronavirus op de handel en dus ook op handel bevorderende activiteiten als beurzen begint steeds duidelijker te worden. Tweakers meldde dat ook een onderneming als Samsung beperking van activiteiten overweegt. Ze gaan nog wel naar het Mobile World Congress (MWC) event eind februari in Barcelona, maar zouden achter de schermen minder meetings plannen. Er zijn steeds meer afzeggingen. RTL Nieuws meldde gisteravond zelfs dat het onzeker is 's werelds grootste telefoonbeurs wel doorgaat. Daar wordt vrijdag een besluit over genomen.

‘No-handshake’-beleid

Volgens tweakers.net gebeurt er meer dan afzeggen. Beursorganisatie GSMA (dat het MWC organiseert) meldt een reeks maatregelen genomen te hebben in antwoord op de risico's van het coronavirus, waaronder extra hygiëne- en desinfectiemogelijkheden voor bezoekers en standhouders. Mensen uit Wuhan en omstreken zijn niet welkom op het MWC. Ook geldt er een 'no-handshake'-beleid op de beurs en moeten reizigers die in China zijn geweest, bewijzen dat ze ten minste twee weken voorafgaand aan het evenement niet in dat land zijn geweest. Daarnaast meldt de GSMA dat er op temperatuur gescreend gaat worden.

Drupa, Fespa en Interpack

Op de vragen of zulk soort effecten merkbaar of voorzien zijn voor de beurzen Drupa in Düsseldorf (juni), Fespa in Madrid (maart) en Interpack in Düsseldorf (mei) is nog geen concreet antwoord binnen bij de redactie van PRINTmatters.