Terug naar overzicht

Print

Xerox moet en zal HP overnemen

Xerox heeft het bod op de aandelen van HP verhoogd tot 35 miljard dollar. Daarmee is duidelijk dat het kleinere Xerox doorzet op het pad om het stukken grotere HP over te nemen.

  • 11 feb 2020

Het nieuwe bod van 24 dollar per aandeel ligt 2 dollar hoger dan het vorige en gaat per 1 maart in. Daarmee komt het totale bod van Xerox op 35 miljard dollar. HP heeft de eerdere pogingen en aanbiedingen van de afgelopen maanden steeds afgewezen. In de basis werd door HP beargumenteerd dat het bod niet in de buurt kwam van de werkelijke waarde van de onderneming. Er waren ook vragen over de financieringskracht met name werd gewezen op een schuldenlast van Xerox. Xerox-baas John Visentin maakte daarna bekend hoe de financiering in elkaar steekt. HP heeft nog niet openlijk gereageerd op het nieuwe bod. De grootste vraag is hoe de aandeelhouders er over denken. Is het hoog genoeg?