Terug naar overzicht

Sign

Agfa introduceert nieuwe grootformaatprinter

Op 4 februari presenteerde Agfa een aanvulling van het sign-grootformaat print assortiment. De Oberon RTR3300 is een 3,3 meter brede roll-to-roll printer.

  • 7 feb 2020

Uit het bericht:
De nieuwe Oberon RTR3300 wordt geleverd in een vier kleuren met wit (2x) en een zes kleuren versie, afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van de gebruiker. In de 'Express-modus' haalt de Oberon RTR3300 150 m² /u. In ‘Productie-modus’ bereikt de Oberon een consistente 85 m²/u. Met de ‘dual roll’ optie kunnen twee rollen van elk maximaal 1,6 meter breed geprint worden.

Effen kleuren

De UV LED-inkten op de Oberon RTR3300 zijn geoptimaliseerd voor flexibele media en het printen van effen kleuren. Ze behaalden de hoogste categorie Greenguard Gold-certificering, wat betekent dat ze voldoen aan enkele van 's werelds strengste normen voor chemische emissies en kunnen worden gebruikt in gevoelige binnen-omgevingen zoals scholen of zorginstellingen.

Breed mediabereik

De Oberon RTR3300 omvat een grote verscheidenheid aan media en een breed scala aan toepassingen, waardoor printserviceproviders alle creatieve wensen van hun klanten kunnen uitvoeren en hen tegelijkertijd kunnen inspireren om nieuwe richtingen te verkennen. Naast de luchtgekoelde LED-uithardingslampen beschikt de Oberon RTR3300 over een watergekoelde tafel die de printzone op kamertemperatuur houdt. Daarom kunnen printserviceproviders probleemloos elk soort warmtegevoelig rolmateriaal verwerken, inclusief goedkopere media. De speciale mesh-functie maakt afdrukken op mesh zonder backing eenvoudiger dan ooit.

Minder mediaverspilling

De Oberon RTR3300 is ontworpen met het oog op gemak, betrouwbaarheid en onderhoudsvriendelijkheid. Dankzij een unieke setup voor het laden van media, kan een enkele operator snel de media laden. De slimme functionaliteit met meerdere wachtrijen garandeert een moeiteloze taakplanning met het oog op de beschikbare materialen. Met optie ‘free fall’ kan eenvoudig een korte run of spoedorder tussendoor geprint worden. Bovendien vermindert het mediaverspilling. Met geïntegreerde lichtbalk kan tijdens het printen de kwaliteit van backlit producties gecontroleerd worden.

Lage inktconsumptie

‘Bij de ontwikkeling van de Oberon hebben we ons opnieuw gericht op het combineren van extreme productiviteit met extreme kwaliteit, naast het leveren van de laagste inktconsumptieniveaus en lagere totale operationele kosten. Het is een positie om printserviceproviders een concurrentievoordeel te geven,’ zei Tom Vermeulen, hoofd van Sign & Display, Agfa. ‘Deze nieuwe engine bouwt voort op tientallen jaren ervaring in het ontwikkelen en produceren van veelzijdige grootformaat printoplossingen. Onze unieke systeembenadering integreert en optimaliseert machine, inkt, media, workflow en kleurbeheer om de hoogste kwaliteit, consistentie en betrouwbaarheid te garanderen.’

De Oberon RTR3300 beleefde zijn debuut op de C! Print-show in (Lyon, Frankrijk, 4-6 februari 2020) en is binnenkort te zien op FESPA (Madrid, Spanje, 24-27 maart 2020).