Abonneren  Inloggen

Brexit-tools voor ondernemers

5 februari 2020

De Rijksoverheid presenteerde tools voor ondernemers over de Brexit. Het doel is onder andere om ondernemers nog eens kritisch te laten kijken of ze Brexit-proof zijn.

Er is een speciaal Brexit-magazine verschenen met veel praktische informatie. Zo bevat het tijdschrift onder meer een Brexit to-do list, een handige Douane-checklist en interviews met ondernemers en instellingen die zich al hebben voorbereid.

Track & Trace tool

Op Brexitloket.nl komt ook een interactieve Track & Trace-tool. Hiermee kunnen ondernemers zelf een virtueel transport ondernemen van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk en vice versa. Zo zien zij direct welke obstakels zij onderweg kunnen tegenkomen. Wanneer een bepaalde stap nog niet op orde is, kunnen zij direct doorklikken naar een webpagina om dat recht te zetten.

Wake-up calls

Tot slot zijn er de Brexit Wake-up calls; dat zijn podcasts waarin experts en ondernemers uit verschillende branches hun ervaringen delen en tips geven. Daarnaast biedt de Brexit Impact Scan nog steeds de meest complete doorlichting van een bedrijf of instelling op Brexit-risico’s.

Zie ook drie eerder verschenen artikelen over dit onderwerp op de VerpakkingsManagement-website: Douane actie ‘Are You Brexit Proof’Hulp voor MKB’ers bij Brexit-voorbereidingen  en Oproep Douane aan verpakkingsindustrie.