Terug naar overzicht

Print

Adkow vertegenwoordigt OMM Marchetti

De technische handels- en serviceonderneming Adkow in Waardenburg meldt dat het sinds januari ook het Italiaanse merk OMM Marchetti vertegenwoordigt. OMM maakt prepress-apparatuur voor de flexo-industrie en machines voor de veredeling en nabewerking van drukwerk.

  • 3 feb 2020

Met de vertegenwoordiging van OMM (Officine Meccaniche Marchetti), completeert Adkow het leveringsprogramma binnen de flexo-industrie met (CTP) belichtingsapparatuur en uitwasinrichtingen voor platen en sleeves. Voor printers en (boek)binderijen wordt het leveringsprogramma aangevuld met lak- en lamineermachines voor het veredelen van drukwerk en spindelboormachines, blok- en brochurehechters en bindapparatuur.

Garenloos of garengenaaide boekblokken

Het veelomvattende leveringsprogramma van OMM is dit jaar uitgebreid met de komst van de “Vanguard” bindmachine voor het produceren van -single copy- boeken en boekblokken voor het gebonden boek. In het bericht gaat Adkow nader in op de bindmachine “Vanguard”. Daarmee kunnen in één doorgang genaaide of garenloze boekblokken worden voorzien van schutbladen en crêpe. Een unieke tangconstructie en lijmopdracht systeem maakt dat mogelijk.

Over OMM Marchetti

OMM is in 1970 opgericht door Agostino Marchetti in Rastignano nabij Bologna, Italië. De nadruk lag destijds op de productie van sluitstukken voor de boekdrukvormen, spindelboormachines en blokhechters.

In 1986 krijgt OMM met de introductie van plaatontwikkelmachines toegang tot de prepress van drukkerijen. In 1990 vergroot OMM haar capaciteit door de overname van drie fabrikanten voor plaatontwikkelmachines en in 1996 nog eens met de overname van een tweetal fabrikanten die actief waren in de fotopolymeersector waarmee ook de flexo-industrie onder handbereik kwam. Met de introductie van de “Vanguard” binder voor digital print worden ook in deze sector deuren geopend.

Adkow is als standhouder aanwezig op de Vakdag Print & Sign.