Terug naar overzicht

Print

ZSO ondergebracht in KVGO

Tijdens de Algemene Vergadering op woensdag 29 januari 2020 in Montfoort hebben de leden van de ZSO ingestemd met het voorstel van het bestuur om de ZSO als vereniging op te heffen en de activiteiten onder te brengen bij het KVGO.

  • 30 jan 2020

Het ZSO was een brancheorganisatie voor Zeefdruk- en Signondernemeningen. Uitgangspunt van het ZSO-bestuur was de wens om de belangenbehartiging van de ZSO voor de bedrijven in de zeefdruk- en signsector ook op langere termijn veilig te stellen. ZSO-voorzitter Gert Veldhuis: 'Het KVGO en de ZSO trekken natuurlijk al vele jaren gezamenlijk op bij de onderhandelingen over de Grafimedia-cao. Vanuit de ZSO was er de wens om die samenwerking verder uit de breiden, met name waar het de dienstverlening aan de leden betrof. Tijdens gesprekken met het KVGO bleek dat zij die mening deelden en dat die goed paste in hun beleid met betrekking tot het tegengaan van de versnippering van de branchevertegenwoordiging in de grafimedia. Het ZSO-bestuur deelt deze doelstelling. Na diverse gesprekken over samenwerking bleek een volledig samengaan de beste optie.'

Reactie Dick Naafs (KVGO)

KVGO staat voor Koninklijk Verbond Grafische Ondernemingen. Voorzitter Dick Naafs: 'Als KVGO willen wij dat álle grafimediabedrijven zich bij ons welkom weten en thuis voelen. Het toetreden tot het KVGO van deze groep zeefdruk- en signbedrijven zien wij daarom als een belangrijke volgende stap in dat proces. Het is een leuke, actieve groep bedrijven die laat zien dat het grafische vak veel breder en veelzijdiger is dan wel eens wordt verondersteld.'

'De ZSO en het KVGO zijn dus overeen gekomen dat de belangen van de zeefdruk- en signbedrijven in het vervolg behartigd worden onder de vlag van het KVGO. Met het KVGO zijn goede afspraken gemaakt die er voor zullen zorgen dat de aandacht en zorg voor de zeefdruk- en signbedrijven ook in de toekomst zijn gewaarborgd', zo is in het persbericht te lezen.