Terug naar overzicht

Print

Peeters investeert in Meccanotecnica

Het in het Belgische Leuven gevestigde Peeters investeert in digitale boekproductie, waaronder een Meccanotecnica boekafwerkmachine.

  • 30 jan 2020

Peeters is een internationale drukker, boekwinkel en uitgever. Drukkerij Peeters-Oriëntaliste is een zusterbedrijf van de wetenschappelijke uitgeverij Peeters uit Leuven. Het bedrijf produceert elk jaar een groot aantal kwalitatief hoogstaande en wetenschappelijke werken. De onderneming is meer dan 150 jaar geleden opgericht. In de huidige tijd is het een moderne, duurzame en innovatieve onderneming en trendsetter in de grafische industrie. 'Toen ik de potentie van digitaal printen en de impact op de bedrijfsmodellen van de uitgeverij begreep, besloot ik de overstap te maken van offset naar digitaal en het bedrijf te transformeren naar een volledig digitale drukkerij,’ vertelt directeur Luc Peeters.

Volledig automatische boekproductie

Zijn visie is om te komen tot een workflow voor een volledig automatische boekproductie die de mogelijkheid moet bieden om de kleinste oplagen te verwerken met een minimale personeelsbezetting op de productievloer. Dat is de reden dat Peeters, samen met de Dataline MIS/ERP software van Multipress en de toepassingen van Meccanotecnica dit doel realiseert.
‘Wij waren op zoek naar boekbinderijmachines die in staat zijn om hoogwaardig drukwerk van de rol te transformeren naar een boek, waarbij de productiviteit wordt vergroot en nabewerkingsprocessen worden geïntegreerd,’ vervolgd Peeters zijn verhaal, ‘en de keuze viel op de Universe Web met geïntegreerd rug-afperssyteem’. Peeters produceert ca. 650.000 garengenaaide boeken, in kleine tot zeer kleine oplagen, per jaar.