Terug naar overzicht

Print

Pak pole position in print op de Vakdag

Natuurlijk gaat het volgende week op de Vakdag vooral over Print & Sign. De leukste woensdag van het jaar biedt nog meer, zoals de presentatie van autoracer Robert Doornbos. ‘Kippenvel, van 0 tot 300 in nog geen 9 seconden.’

  • 30 jan 2020

Doornbos deed mee in vele races en zelfs in de Formule 1. Na zijn actieve carrière ging hij aan de slag als ondernemer en analist. Op dit moment is Robert vaste gast en gezicht bij de Formule 1 uitzendingen van Ziggo Sport waar hij analyses geeft van de races van Max Verstappen. Mis zijn presentatie niet. Hij vertelt over racen en uiteraard over het geregel, het management, er omheen. Quotes als ‘Wat voel je met 900 PK?’, ‘Van nul tot honderd in 2 seconden, van 0 tot 300 tot in 9 seconden’ en ‘If things seem under control, you’re not going fast enough’ geven aan welke beleving de presentatie in zich heeft.

Biografie

Robert Doornbos begint pas op relatief late leeftijd met zijn autosportcarrière. Hiervoor heeft hij eerst jarenlang getennist. Pas na een bezoek aan Formule 1 race besloot hij zich volledig op de autosport toe te leggen. De loopbaan van Robert Doornbos begon in 1999 in het Britse Opel Lotus Winter kampioenschap. De grote doorbraak beleefde Robert Doornbos in 2004. Hij reed in dat seizoen in de Formule 3000. Zijn prestaties zorgden ervoor dat hij dat jaar werd uitgeroepen tot Rookie of the Year. Een prijs voor de beste debutant van de raceklasse. Door zijn goede prestatie in de Formule 3000 reed Robert Doornbos zich in de kijker van de grote teambazen van de Formule 1.

Red Bull

Via Jordan en Minardi kwam de talentvolle coureur terecht bij Red Bull Racing. Bij Red Bull Racing heeft Robert Doornbos diverse races gereden en veel testwerk verricht. In het jaar 2007 vestigde Robert Doornbos zijn naam definitief in een internationale topklasse. In de Champcar series reed hij als 'Rookie' naar een derde plaats in het kampioenschap en behaalde hij meerdere overwinningen. Na voor Nederland uitgekomen te zijn in de A1GP en wederom in Amerika (Indycar) te hebben geracet, is Robert Doornbos nu actief in de Superleague Formula waar hij voor team Azerti rijdt onder de kleuren van de voetbalclub Corinthians. Op dit moment is Robert vaste gast en gezicht bij de Formule 1 uitzendingen van Ziggo Sport waar hij analyses geeft van de races van Max Verstappen.