Inloggen

Faillissement drukkerij Boom + Verweij

29 januari 2020

De rechtbank Midden-Nederland heeft op 28 januari het faillissement uitgesproken over Boom + Verweij in Mijdrecht. Grafimedia-onderneming MullerVisual, eigenaar van de gefailleerde dochteronderneming, staat hier los van en produceert verder.

De uitspraak betreft Drukkerij Verweij B.V.. Deze onderneming handelde onder de namen Drukkerij Verweij B.V., Boom + Verweij grafiservices, Boom + Verweij label en Boom + Verweij packaging.

Overname

De oorsprong van Boom & Verweij stamt uit 1890. In 2013 fuseerde Drukkerij Verweij met het Haarlemse Boom & Van Ketel. Twee jaar terug werd de onderneming nog overgenomen door het Amsterdamse MullerVisual dat nu ook opereert vanuit het pand in Mijdrecht. Boom & Verweij bestaat uit de twee gespecialiseerde onderdelen Boom & Verweij Label en Boom & Verweij Packaging.

Personeel

Op vrijdag 24 januari is het personeel ingelicht. Er is tegen PRINTmatters nog geen uitspraak gedaan over het aantal medewerkers dat een baan kan verliezen en of er doorgewerkt wordt in afwachting van een overnamekandidaat. De directie was nog niet bereikbaar voor verder commentaar.

De activiteit Drukkerij Verweij B.V. staat los van die van MullerVisual. Die onderneming draait gewoon verder.