Inloggen

Amsterdam wil minder reclame

29 januari 2020

De gemeente Amsterdam wil, door beperkingen op te leggen aan reclame-uitingen, een rustiger straatbeeld creëren. Op 24 januari publiceerde de gemeente dit voorstel. Lees hieronder de informatie, maar vooral ook de reacties.

Reclames met rendieren of een koe met kalfje, reclame voor ongezond eten voor kinderen, bewegende reclames en reclame op enorme steigerdoeken; Amsterdam wil er minder van, schrijft de gemeente. 'Het wordt steeds drukker in de stad en overal schreeuwende reclame maakt het er niet rustiger op. Het tast het beeld van onze mooie stad aan. Daarom wil Amsterdam wat beperkingen invoeren.' Hieronder informatie van de gemeente.

Steigerdoeken

Liever géén bewegend beeld. Of reclame waarvoor dieren gebruikt zijn. Of reclame voor ongezond voedsel, gericht op kinderen. En geen enorme reclames meer op steigerdoeken voor panden die worden opgeknapt. Dat zijn in het kort de plannen. De inspraaktermijn loopt van 24 januari tot en met 22 maart 2020.

Nieuwe regels

Er waren al nieuwe regels voor bewegende beelden. Die moeten sinds 1 januari 2020 minimaal 6 seconden stilstaan. Enkele grote reclameborden in de stad vallen onder een aparte vergunning. Sommige nieuwe regels kunnen we pas invoeren bij een volgende contractperiode.

Reacties

Sam Rees - 25 januari 12:50
Top! Maar nu wel weer snel terug naar de belangrijke dingen: woningnood, toerisme, onderwijs, de misselijkmakende provincierukkers die de stad naar de tering helpen :)

Voor Pietje - 25 januari 10:28
En lees hier en wat valt er te klagen door Pietje? Pietje, hoewel ik een ja-nee stikker op mijn brievenbus heb, krijg ik nooit ongevraagde reclamefolders en HELAAS OOK DE STADSBLADEN NIET! Jammer want die lees ik graag. Zo zit het.

Sonja van Galen - 24 januari 12:25
Wat een goed voorstel! Die reclames op straat zijn inderdaad verschrikkelijk. In het Parool lees ik dat op dit voorstel inspraak mogelijk is. Waar kan ik dit vinden?

Irmina Burger - 25 januari 10:11
Gaat dat immense onverdraaglijke en milieuvervuilende bord op het Rembrandtplein ook weg. En die andere minder grote aan de andere kant? Is die warmte verspreidende -en lawaaierige JC Decaux zuil ook al weg?

Tante Doortje en Annie - 25 januari 7:18
--En wat een leuke reactie van deze meneer/mevrouw "automobilist". Ook ik als HOMO word af en toe niet goed van alle aandacht die gaat naar homo's alsof dit een bedreigde diersoort betreft. Groen Links met het ijskonijn als burgemeester voorop knuffelen graag homo's omdat ze dat stemmen voor Groen Links oplevert. Verder hebben ze niets met deze mensen en zijn ze maar al te blij dat ze zelf "niet zo zijn". En homo's maken zich belachelijk door daar in te trappen. "Wat is links toch walgelijk betuttelend: we moeten allemaal gezond gaan leven, mogen geen patatje meer eten, geen auto meer rijden, geen vlees meer eten, geen biertje meer drinken op de zaterdagavond, de blanke mens en dan vooral de blanke heteroman moet zoveel mogelijk naar de achtergrond worden gedrukt etc etc.. ik hoop dat de linkse gemeenteraad over 2 jaar wordt weggevaagd". ** Gefeliciteerd want velen hebben inmiddels een bloedhekel aan het Groen Links-koppel dictator Groot Wassink met zijn secretaresse Halsema.

sociaal - 24 januari 14:32
Dan ook meteen doorpakken gemeente Amsterdam : geen reclame meer voor Artis in het straatbeeld

Mark Bollen - 24 januari 12:55
Ik vind het juist prettig om wat reclame te zien, en zeker ook de bewegende. Ik sta vaak in de file in de stad en Ik vind het dan prettig om ergens naar te kijken, iets anders dan gewoonlijk. Krijg ik ook niet de neiging om tijdens het stilstaan even mijn iPhone op te pakken.

automobilist - 24 januari 12:40
Wat is links toch walgelijk betuttelend: we moeten allemaal gezond gaan leven, mogen geen patatje meer eten, geen auto meer rijden, geen vlees meer eten, geen biertje meer drinken op de zaterdagavond, de blanke mens en dan vooral de blanke heteroman moet zoveel mogelijk naar de achtergrond worden gedrukt etc etc..ik hoop dat de linkse gemeenteraad over 2 jaar wordt weggevaagd.