Abonneren  Inloggen

Mark Andy smalbaan rotatiepers voor Flexprinter

28 januari 2020

Verpakkingsdrukkerij Flexprinter in het Belgische Nazareth heeft een Mark Andy P7E offset/flexo-rotatiepers toegevoegd aan het machinepark.

Flexprinter is een jong bedrijf in Nazareth, onder Gent (B). Oprichter Michaël Thorrez koos specifiek voor een roll to roll rotatiepers om een positie in de verpakkingsmarkt te verwerven. Hij richt zich op producties zoals labels, zakjes en shrink sleeves. ‘De markt voor zelfklevende labels is zeer competitief. Er zijn veel lokale converters actief. (Converters zijn bedrijven die de bedrukte rollen gebruiken om het eindproduct –de verpakking- te vervolmaken, red.) Dus keek ik naar de mogelijkheid voor werk dat je kosteneffectief in één keer op een inline pers kon maken. Dat bleek die van de flexibele verpakkingen te zijn.’

Offset en flexo

Omdat de ondernemer orders produceert die op zowel papier, film, folie gedrukt worden, was het even zoeken naar een geschikt productiemiddel. Thorrez heeft ervaring met flexo- en offset-smalbaanrotatie, maar zocht ook naar een inline toepassing van de flexotechniek. Hij kwam uit bij het Amerikaanse merk Mark Andy. De vorig jaar geplaatste P7E is drukt tot 560 mm breed.

Nog geen inkjet

Deze eerste in de Benelux via distributeur Maarten van Bergeijk van Packtion geplaatste Mark Andy P7E is 9-kleurenpers die beschikt over UV-droging en een lamineerunit. Inkjet is in overweging genomen, maar won de strijd niet in de ogen van de ondernemer uit Nazareth. ‘Inkjet interesseert mij vanwege de mogelijkheid om kleine hoeveelheden gepersonaliseerd te kunnen produceren. Ik geloof ook dat daar een groeiende vraag naar is. Maar voor het werk dat ik maak en waar ik naar op zoek ben, is het nog onvoldoende bewezen en gevestigd, zoals flexo en offset.’

Foto v.l.n.r.:: Maarten van Bergeijk van Packtion, Michaël Thorrez en Timo Donati de European sales manager bij Mark Andy.