Terug naar overzicht

Verpakken

DG Press verkoopt verpakkingsdrukpers aan Russische drukker

DG press ServiceS in het Gelderse Hall heeft begin januari een Thallo smalbaan rotatie-offset/flexopers voor de markt van flexibele verpakkingen verkocht aan APF Alkor in Moskou.

  • 24 jan 2020

DG press is in 2009 opgericht als service bedrijf voor de wereldwijd verkochte smalbaan Drent Goebelpersen. Vier jaar later startte de onderneming met het zelf ontwikkelen en bouwen van een drukpers, de Thallo hybride offset/flexo rotatiepers voor de verpakkings- en labelbranche. Overigens kan op deze pers naar wens ook een diepdrukunit worden toegevoegd. Het intellectuele eigendom is een jaar of twee terug overgegaan naar Contiweb in Boxmeer dat vorig jaar door de Amerikaanse investeerder American Industrial Partners verkocht is aan het Nederlandse H2 Equity Partners. Zowel DG press als Contiweb doen de verkoop van deze drukpersen. DG press verkoopt de machines in Europa en Rusland Contiweb doet de verkoop in de rest van de wereld.

Zet de pers maar ‘in z’n achteruit’

APF Alkor, de eigenaar van de nieuw geleverde Thallo, is gespecialiseerd in drukwerk voor de land en tuinbouw. Het assortiment is breed, van kalenders tot zaadzakjes. De Thallo wordt ingezet voor het drukken van zakjes voor verpakking van zaad van onder meer bloemen en groenten. Naast kwaliteit speelde ook het aspect duurzaamheid een belangrijke rol bij het besluit om tot aanschaf van deze Nederlandse rotatiepers over te gaan. Blijkbaar kan je deze pers ook ‘in z’n achteruit’ zetten. Want als voorbeeld geeft de persenbouwer aan dat tijdens de instelling van het drukwerk, de rol teruggedraaid kan worden. Op die manier wordt zuinig omgegaan met soms prijzige substraten.

Flexibele substraten

Alkor hecht ook veel waarde aan de solventvrije op water gebaseerde inkten die op de rotatiepers gebruikt kunnen worden. Een speciaal web tension control system houdt rekening met de ‘rekbaarheid’ van substraten als PET, OPP< BOPP, PE, LDPE, MET/PET, metaalfolie en meerlaags laminaat voor toepassingen als inmould labels, shrink sleeves en flexibele verpakkingen voor voedsel en niet voedsel-eindproducten.