Abonneren  Inloggen

Dit is de mooiste PRINTmatters van 2020

20 januari 2020

Tot nu toe natuurlijk. Met uiteraard veel aandacht voor de Vakdag Print & Sign die wij op 5 februari organiseren. Verder staat deze 100 pagina’s-dikke eerste editie van 2020 weer boordevol ander nieuws en verdieping. Deze week valt ‘ie op de mat.

Nu de ongeadresseerde huis-aan-huis-folder in het nauw zit, springt Print- en Direct Mail fulfilment-huis Nic. Oud in op de trend. De onderneming ontwikkelde samen met de nodige techneuten een speciale mammoetlijn voor gepersonaliseerde folderpakketten. Dat apparaat kan 15.000 pakketten van 33 folders per uur fabriceren. Opdrachtgever Kiesjefolders.nl heeft nu 100.000 abonnees en verwacht dat de teller eind 2021 op een half miljoen staat.

Smart Factory

Horizon, bouwer van nabewerkingsapparatuur organiseerde de eerste Smart Factory, een soort Hunkeler Innovation Days-achtig event; een verslag. Ook spannende informatie is de strijd tussen traditioneel en digitaal op het gebied van veredeling. Als het om veredeling gaat verslaat de digitale techniek analoog (nog) niet.

Drupa over textiel

Op sign-gebied pakken we ook weer lekker uit. In onze drupa-reeks gaat nummer 4 over de transitie van de textielmarkt. Verder vindt de lezer een uitgebreid artikel met veel verduidelijkend beeld over de kunsten van Artisan. Deze onderneming specialiseert zich in het bedrukken met de zeefdruktechniek van onverwachte objecten. Denk aan de zwarte rand langs je autoruit of het logo op het koffiezetapparaat.  

Functioneel papier

Ook op vormgeefgebied is veel loos. Designer Ilse Schrauwers gaat keihard voor digitaal drukwerk. ‘Ik heb nog nooit een eindgebruiker horen klagen dat iets niet op een offsetpers is gedrukt.’ Jan Pieter Karper besluit in zijn overweging bij papiergebruik functioneel voorrang te verlenen aan ‘mooi’. Trudy Dorrepaal schreef een mooi artikel over Nulboek. Arnhem uit de kunst over publieke kunst in Arnhem. Opvallen was een must. Vandaar bijzondere toepassingen die hielpen dit boek onderscheidend te laten zijn.

Abonnement

Kortom, te veel om op te noemen.
Nog geen abonnement, maar wel interesse?
Ga naar https://printmatters.nl/abonnementen