Terug naar overzicht

Print

Faillissement voor Gianotten

Gianotten Printed Media in Tilburg is door de rechtbank Breda op dinsdag 14 januari failliet verklaard.

  • 14 jan 2020

Volgens dit bericht op Brabants Dagblad is het vooruitzicht somber voor de werknemers van de failliete drukkerij. Curator Bart Louwerier gaat de komende weken na ‘of we nog iets kunnen redden’.  De vijftig werknemers wachten in spanning af. ‘Het ziet er voor de werknemers niet goed uit als er geen continuïteit komt,’ aldus de curator. ‘Voor hen is het hopen op een soort van overname, waarbij ook een deel van het personeelsbestand over gaat.’

Veel handelsnamen

De failliet verklaarde Drukkerij Gianotten B.V., handelde ook onder Sg & V, Postcards4u, Klijsen Drukkerij, Klijsen Druk & Print, Barlandus Boekproducties, Sneldruk.com, Gianotten, Gianotten.nl, Gianotten Printed Media, De Boekenfabriek, Boekenfabriek, Gianotten Inzake Inbev, Unicum en Unicum By Gianotten.

Nog geen zicht op doorstart

Of een doorstart een reële optie is weet Louwerier (van het advocatenkantoor Van Iersel Luchtman in Breda) op dit moment niet. ,’Ik heb geen concrete plannen gezien of er mensen over gesproken.’ Gianotten ging volgens de curator over de kop nadat het bedrijf in 2019 een ‘zodanig groot verlies leed dat de aandeelhouders geen heil zagen in een zelfstandige voortzetting van het bedrijf’. ‘De directie heeft de laatste maanden al opties bekeken om met behulp van derde partijen de kapitaalspositie te versterken. Dat is niet gelukt.’
Lees meer op bd.nl