Terug naar overzicht

Print

Meer bezoekers voor Huis van het boek

Voor het tweede jaar op rij heeft Huis van het boek meer bezoekers ontvangen dan het jaar ervoor. De stijging is een gevolg van onderscheidende tentoonstellingen, zoals ‘Foute Boeken?’.

  • 13 jan 2020

Uit het bericht:
Dit succes kan worden toegeschreven aan de opzienbarende tentoonstellingen in 2019: de gezinstentoonstellingen ‘De vrienden van Quentin Blake’ en ‘Letterland’, de tentoonstelling ‘De bijzondere band’ over Art Nouveau-boeken en de spraakmakende tentoonstelling ‘Foute boeken?’ waarin bezoekers expliciet worden uitgenodigd mee te denken over controversiële boeken. Laatstgenoemde tentoonstelling overtrof wat publiciteit en bezoekers betreft de stoutste verwachtingen.

‘Foute boeken?’

Directeur Sandra Bechtholt: ‘Foute boeken?’ is een tentoonstelling in de reeks ‘Revolutionaire boeken’ waarin we de maatschappelijke betekenis van het boek onderzoeken. Deze verhalende tentoonstellingen over de invloed van het boek op mens en maatschappij blijken aan te slaan bij het publiek. De onderwerpen spreken de mensen direct aan. In de komende jaren gaan we daar dus zeker mee door.’

Schoolprogramma’s

Niet alleen met tentoonstellingen bereikt het museum een breed publiek. Ook de schoolprogramma’s en activiteiten voor kinderen waren een groot succes. Daarnaast werkt het museum graag samen met partners, zoals uiteraard de KB. Nationale bibliotheek van Nederland en de openbare bibliotheken, maar ook met Lowlands, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en de Cultuurankers in Den Haag.

Niet alleen ín het museum

In het afgelopen jaar bezochten 28.023 bezoekers het pand van Huis van het boek | Museum Meermanno aan de Prinsessegracht in Den Haag. Met een toegankelijke programmering buiten het museum zoekt Huis van het boek een brede groep bezoekers op die normaliter niet naar het museum komen. Daarmee trok Huis van het boek, onder andere op Lowlands, in de Centrale Bibliotheek Den Haag en andere openbare bibliotheken in het land, en met de samenwerking met Studium Generale van de Universiteit Leiden, nog eens 14.659 bezoekers.