Terug naar overzicht

Print

Retaildrukker Grafix sluit de deuren

De Belgische Drukkerij Grafix in Dessel, bij Turnhout, sluit de deuren. 15 Man gaan mee naar overnemer Em. de Jong. 35 Medewerkers moeten vrezen voor hun baan.

  • 10 jan 2020

De onderneming met vellen- en rotatiepersen presenteerde zich als specialist in retaildrukwerk. Het is nog onzeker wat de toekomst wordt voor drukkerij Grafix in Dessel bij Turnhout. Madeinkempen.be meldt dat de drukkerij eerder deze week gedeeltelijk is overgenomen door Koninklijke Drukkerij Em. de Jong uit Baarle-Nassau. De Jong neemt alleen de commerciële activiteiten en medewerkers van Grafix over meldt de site. Voor de productie, die ter plaatse wordt uitgevoerd door Campi Press nv, heeft de directie de intentie tot collectieve sluiting aangekondigd.

Sector heeft het zwaar

Drukkerij Grafix in Dessel is gespecialiseerd in het drukken van reclamefolders en ander commercieel drukwerk. Die sector heeft het al jaren zwaar. Door de digitalisering en de opkomst van de sociale media worden er minder reclamefolders gedrukt. En dat meer mensen met stickers op de voordeur laten weten dat ze geen reclame meer in de bus willen, speelt natuurlijk ook een rol.

Marges onder druk

‘Onze marges staan al een aantal jaren onder druk,’ zegt Bart Bongaerts, bestuurder van Campi Press nv. ‘Ondanks de inzet van al onze medewerkers en het opstarten van verschillende verbetertrajecten, blijft Campi Press nv verlieslatend. De razendsnelle transitie naar online shoppen én online adverteren zorgt ervoor dat de sector in krimp is.’

Lees meer op madeinkempen.be