Terug naar overzicht

Verpakken

Papierfabriek Feldmuehle uit insolventie

De Duitse papierfabrikant Feldmuehle is sinds 2 januari uit insolventie. Die begon eind 2018, toen het bedrijf niet langer aan zijn verplichtingen kon voldoen.

  • 10 jan 2020

Er was heel wat voor nodig om de papierfabrikant weer uit het slop te trekken, om te beginnen natuurlijk afspraken met alle schuldeisers. Die gingen op 16 december unaniem akkoord met de voorgestelde regelingen. Daarnaast had Feldmuehle nieuwe financiering nodig, is er flink gereorganiseerd en concentreert de papierfabrikant zich voortaan op het maken van etikettenpapieren. Daarvoor is er ook geïnvesteerd in het machinepark en in de productielocatie.

Verder is er een programma gestart om het energie- en waterverbruik te verlagen en om meer alternatieve energiebronnen in te zetten. En tot slot wordt er gewerkt aan uitbreiding van het portfolio met producten voor flexibele verpakkingen.