Abonneren  Inloggen

25e dossier live in kennisbank PRINTmatters - duurzaamheid in de spotlights

7 januari 2020

Met “duurzaamheid” is het 25e dossier aangemaakt in de Kennisbank van PRINTmatters. In dit dossier treft u een ruime selectie artikelen aan die de redactie het laatste jaar heeft gepubliceerd over dit niet meer weg te denken managementthema.

Bij duurzaamheid gaat het ten eerste over ecologie: artikelen waarin het gaat over het milieubeslag van productie en logistiek in de grafische industrie, de wereld van packaging print en de signsector. Denk aan milieuvriendelijker papiersoorten of bijvoorbeeld pvc-vrije substraten in de sign-industrie, of aan milieuverbeteringen bij inkten. Ondertussen krijgen bedrijven steeds meer oog voor de eigenlijk veel grotere milieuwinst die via ketensamenwerking valt te behalen in de logistiek van bedrukte producten en verpakkingen. Daarover zal PRINTmatters met name de komende tijd steeds meer publiceren.

Constante verversing
De dossiers in de Kennisbank van PRINTmatters worden constant aangevuld op basis van nieuw gepubliceerde content. Ook worden geleidelijk meer whitepapers en opiniestukken toegevoegd. De 25 dossiers zijn gerangschikt onder zes categorieën. Zie het screenshot hieronder.
Verder geldt dat een verfijning - door toevoegingen van dossiers - van de Kennisbank zeker is. Ondergenoemde rangschikking is namelijk nog zeker niet volledig.


Volledige toegang voor abonnees
Zijn alle artikelen in de dossiers door iedereen te lezen? Nee. Elk dossier bestaat uit een verzameling artikelen waarvan een deel volledig is te lezen zonder abonnement, en waarvan een ander deel - de artikelen met de hoogste informatiewaarde - alleen volledig is te lezen door abonnees van PRINTmatters. Nog geen abonnee? Bekijk dan het overzicht van de drie abonnementsvormen, maak uw keuze, en u mist niets meer. Voor elke abonnementsvorm geldt namelijk dat volledige toegang tot alle artikelen in de Kennisbank verzekerd is.