Terug naar overzicht

Premium artikel Print

De wereld van de daklozenkrant: ‘Krantje pinnen bij een dakloze?’

In de regio Den Haag - Rotterdam verkopen daklozen de driewekelijkse krant Straatnieuws. Ook elders verdienen daklozen een centje bij om bijvoorbeeld een nacht in de opvang, eten of andere zaken te kunnen bekostigen. De verkoopcijfers van Straatnieuws Den Haag/Rotterdam dalen. Daarmee lijken ook de inkomsten van de krantverkopers te dalen. PRINTmatters interviewde hoofdredacteur Natascha Frensch over de situatie bij de Daklozenkrant.

  • 19 dec 2019

Uit PRINTmatters editie 8 2019:
Niet alleen de daklozen die Straatnieuws verkopen in Den Haag en Rotterdam zijn dagelijks aan het overleven. Ook de krant overleeft. ‘De verkochte oplage daalt al een paar jaar,’ zegt hoofdredacteur Natascha Frensch eerlijk tijdens het interview. Naar de oorzaak van die daling is het nog gissen. ‘Het kan zijn dat mensen minder kleingeld op zak hebben. We denken wel na over een pin-systeem, maar de vraag is of mensen het vertrouwen hebben om bij een dakloze te pinnen. We zijn sinds kort vijftig cent duurder geworden. Dat zou ook een oorzaak kunnen zijn, maar de oplagedaling bestaat al een paar jaar.’ French ontvangt ook signalen dat er gesjoemeld wordt.

Registreer en lees 3 maanden elke maand 3 premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u zich registreren. Registreer nu en lees 3 maanden lang elke maand 3 premium artikelen naar keuze gratis!