Terug naar overzicht

Premium artikel Print

Reconstructie faillissement PaperlinX: hoe 4,3 miljard euro omzet verdampte

Op 31 juli 2015 ging papiergroothandel PaperlinX Netherlands Holdings BV failliet. Alle andere PaperlinX-bedrijven volgden, met in totaal 9.500 medewerkers. Het was gedaan met de op dat moment grootste papiergroothandel ter wereld. Hoe kon het zo ver komen en welke gevolgen had het? Dick Gaasbeek zocht het uit. 

  • 16 dec 2019

Uit PRINTmatters editie 8 2019:
In 2014 was het al spannend aan het worden voor PaperLinX. Met enige regelmaat werden in verschillende landen managementwisselingen doorgevoerd. Het aantal drukkerijen nam al een aantal jaren gestaag af, maar voor PaperlinX werd het op peil houden van voorraden steeds moelijker. Kredietverzekeraars zegden hun dekking op en betalingstermijnen liepen op tot niveaus die al jaren niet meer waren voorgekomen. Het financiële gebouw ging wankelen.

Registreer en lees 3 maanden elke maand 3 premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u zich registreren. Registreer nu en lees 3 maanden lang elke maand 3 premium artikelen naar keuze gratis!