Terug naar overzicht

Verpakken

Ultrastream zorgt voor ‘revolutie in verpakkingsland’

Het Amerikaanse Kodak heeft samen met de Italiaanse flexopersenbouwer Uteco een verpakkingspers voor inkjetbedrukking van flexibele verpakkingen geconstrueerd. De eerste is verkocht. In juni, op drupa 2020, wordt meer over de koper bekend gemaakt.

  • 13 dec 2019

Deze New Uteco Sapphire EVO W, is de eerste Uteco-drukpers waarop Kodak’s Ultrastream inkjettechnologie op wordt toegepast. De Ultrastream inkjet verpakkingspers print tot een breedte van 1,25 meter. Volgens Kodak en Uteco volgen er meer, want ‘de pijplijn is goed gevuld met belangstellende prospects’. De twee bedrijven spelen met deze machine in op de wens van packagingfabrikanten en merken om meer kosteneffectief kleine oplages te kunnen draaien.

‘Revolutie in het segment van flexibele verpakkingen’

De Sapphire EVO W biedt dankzij de inkttechnologie ook de mogelijkheid om campagnes te printen op flexibele verpakkingen op basis van variabele data. Denk daarbij aan beeld- en tekstwissels per verpakking. Daarnaast kunnen merken toe met minder voorraad, wat afval reductie bevordert. Volgens Randy Vandagriff, president enterprise inkjet systems division en vice president, Eastmen Kodak Company betekent deze toepassing van de Ultrastream-inkjettechniek voor de merken een ‘revolutie in het segment van flexibele verpakkingen’.  

Vraag naar digitaal

Aldo Peretti, president en ceo van de Uteco Group: ‘Als marktleider in productiemiddelen van persen en converting-apparatuur in de markt voor flexibele verpakkingen signaleren wij bij onze klanten ook de behoefte aan digitale oplossingen. Producenten en merken verwachten ook daarin de kwaliteit die bijdraagt aan de merk-strategie. Wij zijn er dan ook trots op dat we samen met Kodak nieuwe technologie op de markt brengen die antwoord geeft op die vraag en daarmee verdere groei mogelijk maakt.’

Foto v.l.n.r.: Randy Vandagriff, President, Enterprise Inkjet Systems Division and Vice President, Eastman Kodak Company, Jim Continenza, Executive Chairman, Eastman Kodak Company, Aldo Peretti, President and CEO of the Uteco Group, Riccardo Passerini, Sales Director Mediterranean & Balkans Region, Enterprise Inkjet Systems Division, Eastman Kodak Company.