Terug naar overzicht

Sign

Agfa verkoopt onderdeel HealthCare

Agfa heeft een koper gevonden voor een deel van haar Healthcare IT-activiteiten. Het Italiaanse Dedalus, internationaal actief in de software-industrie voor de gezondheidszorg, is bereid er 975 miljoen euro te betalen. Christian Reinaudo, CEO van de Agfa-Gevaert Groep, spreekt van 'een nieuwe mijlpaal'.

  • 9 dec 2019

Het voornemen om deze activiteiten af te stoten werd in mei van dit jaar aangekondigd. Inmiddels wordt er nu nog exclusief onderhandeld met Dedalus en naar verwachting zal de verkoop in de tweede helft van 2020 definitief worden afgerond. Reinaudo: 'Met de verwachte verkoop van dit bedrijfsonderdeel - dat een jaaromzet van ongeveer 260 miljoen euro genereert - zal een nieuwe mijlpaal in ons transformatieproces bereikt worden. We kijken uit naar deze belangrijke stap.'

Grootformaatprinters

In de toekomst zal Agfa HealthCare zich concentreren op Imaging IT Solutions, maar Reinaudo wijst in een interview met De Tijd ook op nog een andere 'groeimotor' binnen Agfa: de "chemische poot met inkten en grootformaatprinters (inkjet)". Op de vraag of hij de overblijvende divisies gaat versterken met overnames, stelt hij: 'Ik sluit overnames niet uit. Als in de VS of het VK een mooie deal te doen is, moeten we daarnaar kijken. Maar het is geen prioriteit. Ik ben van oordeel dat je beter een tandje bijsteekt in onderzoek en ontwikkeling om te versnellen.'