Terug naar overzicht

Print

Nieuwe Roland voor Drukkerij-Uitgeverij Jan Verhoeven

De onder Brussel gevestigde Drukkerij-Uitgeverij Jan Verhoeven installeerde recent een nieuwe Roland 704 LV vierkleurenpers met lakunit en verlengde uitleg. ‘Het was een bewuste keuze om als opvolger van onze Roland 500 opnieuw voor manroland te kiezen,’ zegt directeur Bert Verhoeven.

  • 4 dec 2019

Drukkerij-Uitgeverij Jan Verhoeven in Sint-Pieters-Leeuw is een all round offsetdrukkerij die kiest voor drukwerk van de mooiste kwaliteit. ‘De uitzonderlijke drukkwaliteit en degelijkheid van deze manrolandpersen zijn legendarisch. Voor ons meteen ook een opstap naar het 70 x 100 formaat en daar hebben we, in de korte periode dat de nieuwe machine in productie is, de vele voordelen al duidelijk van ondervonden.’

Blijven groeien

De vorige manroland pers, een Roland 500, werd net voor de crisis in 2007 aangekocht.
Daarover zegt Verhoeven: ‘Een slechter moment kan je achteraf nauwelijks bedenken, maar ondanks de economische terugval zijn wij er toch in geslaagd om verder te blijven groeien. Dat we alle drukwerk met FM screening realiseren en daarmee de best mogelijke drukwerkkwaliteit nastreven, heeft daar veel mee te maken. Na 12 jaar was het echter tijd om de stap naar een groter formaat te zetten. Niet omdat de Roland 500 versleten is, maar het grotere formaat en de verhoogde efficiëntie moeten ons toelaten om de komende jaren nog verder te blijven groeien.’

Ook 1 mm dik karton

De nieuwe Roland 704 LV werd geleverd als een vierkleurenconfiguratie met lakunit en verlengde uitleg met IR/WL droging. Verhoeven: ‘Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat we de RMGT 920 achtpagina drukpers ook overwogen hebben, want we waren enorm onder de indruk van de drukkwaliteit die uit deze machine komt. Toen manroland Benelux ons echter de Roland 704 LV uit de showroom in Offenbach voorstelde, hebben we niet getwijfeld. De pers is uitgerust met alle mogelijke opties zoals het unieke DirectDrive, waarbij tijdens de simultane plaatwissels ook de automatische wassystemen hun werk doen of een lakplaat gewisseld kan worden. In combinatie met de automatische formaatverstelling, CIP 4 en inline meting halen we hiermee ultrakorte insteltijden. Verder beschikt ze ook over een dubbele tegendrukcilinder, waardoor 1 mm dik karton ook vlot door de pers gaat. Kortom, een machine die perfect past binnen onze kwaliteitsvisie.’

Foto: De gebroeders Bert (l) en Piet (r) Verhoeven met de persoperator bij de nieuwe Roland 704 LV

Alles volgen over offsetdrukken? 

PRINTmatters houdt in haar Kennisbank dossiers bij over belangrijke thema's in de wereld van print. Eén van die thema's is natuurlijk offsetdrukken. Wilt u constant op de hoogte blijven van alles wat er speelt rondom offsetdrukken? Volg dan het gelijknamige dossier