Terug naar overzicht

Print

Buromac installeert Scodix

Buromac in Brugge heeft onlangs een Scodix Ultra 202 geïnstalleerd. Met deze digitale machine breidt de Belgische partij de veredelingsmogelijkheden flink uit.

  • 2 dec 2019

Met de B2+ machine voor velformaten van 545 x 788 mm, kunnen negen verschillende toepassingen met folie en vernis worden uitgevoerd. Bij Buromac kon men nu al terecht voor foliedruk en letterpress, maar met deze digitale inkjet veredelingsmachine worden de mogelijkheden fors uitgebreid. De machine verwerkt substraten (ook plastic substraten) van 135 tot 675 g/m² met dikten tot 0,7 mm / 700 micron. Laagdikten kunnen worden gevarieerd van 5 tot 250 micron.

50 miljoen kaarten per jaar

Buromac is een van de grootste spelers in Europa op het vlak van eindejaars- en gelegenheidsdrukwerk. Met een jaarlijkse productie van meer dan 50 miljoen kaarten en een aanbod van 2500 eigen ontwerpen, is het bedrijf actief in meer dan 12 landen. Er werkn 85 mensen bij Buromac dat eigen vestigingen heeft in vier Europese landen (Nederland, Frankrijk, Duitsland en België), van waaruit de lokale markt bediend wordt. Daarnaast zijn er samenwerkingsovereenkomsten met dealers in verschillende Europese landen.
Foto: Greet Deprest en Jan Jonckheere, de eigenaren van Buromac bij de nieuwe aanwinst.