Terug naar overzicht

Sign

Nieuwe inkjetprinter voor bekertjes en flesjes

Het Amerikaanse Inkcups brengt een nieuwe inkjetprinter op de markt, speciaal bedoeld voor printen op cilindervormen. De Revolution kan zo’n 600 bekertjes, flesjes of andere cilindervormige producten per uur full colour beprinten.

  • 27 nov 2019

Met deze machine speelt Inkcups in op de vraag naar kleine op maat geprinte hoeveelheden. De Revolution is voorzien van een automatische in- en uitvoer, print full colour 360 graden met een resolutie van 1200 dpi. Volgens de bouwer kan het diverse soorten materiaal verwerken, zoals kunststof, metaal en glas. ‘We zijn trots op deze nieuwe machine,’ zegt Inkcups-oprichter en ceo Ben Adner.

 

 

In Europa 2020

‘De Revolution is precies wat wij in gedachten hadden toen we twee en een half jaar geleden startten met dit project. Ons doel was het ontwikkelen van een industriële printer voor een gat in de markt. Een machine die snel genoeg is om echt volumes aan te kunnen, flexibel genoeg om snel orders te kunnen wisselen, een perfecte drukkwaliteit levert en een competitief prijsniveau heeft. Wij zijn er trots op dat we het met ons team in de VS realiseerden en wereldwijd kunnen aanbieden met ons ervaren team van service engineers.’ De machine is in de VS al te koop. In Europa is de Revolution in 2020 verkrijgbaar.

Automotive

Inkcups is producent van inkjet apparatuur, maar maakt bijvoorbeeld ook apparatuur voor tampondruk en plaatbelichters. Verder produceert het machines voor printen in industriële omgevingen voor industriesegmenten als elektronica, sportbenodigdheden en de automotive markt. De onderneming heeft buiten de VS ook magazijnen en service-afdelingen in Canada, Mexico, Hong Kong en Duitsland.