Terug naar overzicht

Print

HuigHaverlag kiest voor Kodak en Sonora

HuigHaverlag Printing in Wormerveer heeft onlangs bij AtéCé Graphic Products een nieuwe Kodak Trendsetter gekocht. ‘Dat moment hebben we gelijk aangegrepen om over te stappen op de procesvrije Kodak Sonora X offsetplaten,' zegt bedrijfsleider Stephan Knip.

  • 27 nov 2019

‘Met de Kodak Trendsetter kunnen we ruim 40 platen per uur op het formaat 70 x 100 belichten,’ vervolgt Stephan Knip (rechts op de foto). ‘De nieuwe plaatbelichter is efficiënter ten opzichte van zijn voorganger en heeft een kleinere footprint. Door de overstap naar procesvrije offsetplaten konden wij afscheid nemen van onze ontwikkelmachine. Dat betekent geen chemicaliën, geen afvalwater en geen vluchtige organische stoffen meer. Met de nieuwe Kodak Sonora platen verbruiken we minder energie en water. Dat levert een aanzienlijke besparing op en is minder milieubelastend. Bovendien is het periodiek onderhoud aan de ontwikkelmachine nu verleden tijd. De omschakeling naar het drukken met procesvrije offsetplaten is onder begeleiding van AtéCé Graphic Products uitgevoerd. Dat is zonder noemenswaardig productieverlies gegaan. Door deze investering in onze prepress produceren wij niet alleen economischer, maar ook duurzamer. Dit alles sluit goed aan bij ons streven om op termijn volledig CO2 neutraal te produceren.’

AtéCé Graphic Products is een grafisch handelshuis en onafhankelijk producent van grafische chemie, coatings, dispersie- & UV lakken, rubberdoeken en wasdoekrollen. Met de handelsactiviteiten richt AtéCé zich als totaalleverancier op de grafische industrie in Nederland, België, Duitsland en Servië. AtéCé levert nagenoeg alles voor prepress en press. Het productportfolio bevat – naast grafische verbruiksmaterialen die AtéCé zelf produceert – merken waarvan AtéCé de vertegenwoordiging heeft. AtéCé is in Nederland exclusief vertegenwoordiger van Komori drukpersen en in de Benelux hoofddealer van het complete programma grafische producten, workflow en apparatuur van Kodak.

Foto v.l.n.r.: Remco Smit (AtéCé), vader en zoon Chris en Stephan Knip (HuigHaverlag).